Po sunkių traumų ligoniams atsigauti padeda ir virtuali realybė (20)

Virtualiosios realybės technologija nebėra inovacija, skirta vien tik pramogauti, ją įvertino ir medikai. skaityti »

Robotai ir virtuali realybė: galimybės ar pavojus mokytojo profesijai?

Prognozuojama, kad jau netolimoje ateityje mokymosi procesas stipriai pasikeis, mat pedagogų vietą mokyklose žada pakeisti ne kas kitas, o robotai. skaityti »

Ar galima sapnuoti nemiegant?

Mokslininkai iš Londono teigia atradę būdą kaip sutrikdyti žmogaus protą ir pakeisti jo supratimą apie tai, kas tikra. skaityti »

VGTU studentai kels Vilnių į virtualią realybę

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) jau trečią kartą vieši Žilvinas Lilas – Kelno (Vokietija) medijų meno akademijos profesorius, vienas iš Paidia instituto Kelne įkūrėjų, ketverius metus dirbęs kompanijoje „Disney“, nuo 2004 m. dėstantis akademinei bendruomenei, verslo ir vyriausybinėms institucijoms daugiau nei dešimtyje šalių. skaityti »

Virtualiosios realybės rinka sparčiai augs

Anot ekspertų, pasaulinė papildytosios realybės ir virtualiosios realybės rinka iki 2020 m. pasieks 66,68 mlrd. dolerių. skaityti »

Kokią ateitį pranašauja „Microsoft“

„Microsoft“ Tyrimų skyriaus darbuotojai prognozuoja, kad per artimiausius dešimt metų išnyks paieškos laukelis, naudojamas interneto puslapiuose, o virtualioji realybė taps neatsiejama nuo realybės. skaityti »

„Google“ pristatė virtualiosios realybės šalmą

Pristatymo „Made by Google“ metu korporacijos atstovai pristatė virtualiosios realybė šalmą „Daydream View“, kuris susietas su išmaniuoju telefonu. skaityti »

Įsigyti prekes bus galima per virtualiosios realybės akinius

Užsidėjus „Alibaba“ virtualiosios realybės akinius „Buy+“, bus galima elektroninėje parduotuvėje virtualiai paliesti patikusias prekes ir jas įsigyti. skaityti »

5 įspūdingiausios programėlės virtualios realybės entuziastams

Dar pernai buvo kalbama, kad paprastam vartotojui skirto patrauklaus virtualios realybės turinio yra per mažai, tačiau šiais metais programėlių kūrėjai pasistengė – internetinėse parduotuvėse programėlių pasirinkimas iš tiesų išsiplėtė. skaityti »

Prie virtualios realybės kūrimo prisideda ir lietuviai

Dar prieš keletą metų virtuali realybė atrodė tolima nuo kasdienio gyvenimo, tačiau situacija sparčiai keičiasi. Tiek technologijų kompanijos, tiek mokslininkai, kurių gretas papildė ir mokslininkai iš Kauno technologijos universiteto, atranda naujų virtualaus pasaulio galimybių. Kokių? skaityti »