Valiutų ir išvestinių finansinių priemonių rinkų apžvalgoje – Lietuvos duomenys

Tarptautinių atsiskaitymų bankas (toliau – TAB) kartu su 52 šalių centriniais bankais ir centrinėmis pinigų institucijomis parengė ir šiandien skelbia naujausią pasaulio valiutų ir išvestinių finansinių priemonių rinkų apžvalgą, kuri yra sudaroma kas trejus metus. skaityti »

LB

Europos bankų priežiūros vadovė su LB atstovais Vilniuje aptars naujus iššūkius bankų sistemai

Rugpjūčio 22 d. dviejų dienų vizitą mūsų šalyje pradeda Europos Centrinio Banko (ECB) Priežiūros valdybos pirmininkė Danielė Nui (Danièle Nouy). skaityti »

LB

Lietuvos bankas su Konkurencijos taryba ir Valstybės kontrole keisis tarnautojais

Kad įgytų daugiau profesinių žinių ir keistųsi gerąja patirtimi, Lietuvos banko atstovai galės laikinai palikti įprastas darbo vietas ir vykti į Konkurencijos tarybą ar Valstybės kontrolę, o šių institucijų deleguoti tarnautojai tuo tikslu bus priimami stažuotis centriniame banke. skaityti »

LB

Lietuvos banke bus pristatytas naujasis 50 eurų banknotas

Liepos 5 d. Lietuvos banke bus pristatytas naujasis serijos „Europa“ 50 eurų banknotas. Banknotą į apyvartą visoje euro zonoje planuojama išleisti 2017 m. pavasarį. skaityti »

LB

Lietuvos bankas didina grynųjų pinigų pasiūlos sistemos efektyvumą

2016 m. liepos 1 d. Lietuvos banke pradėjo veikti Grynųjų pinigų departamentas vietoje buvusios Grynųjų pinigų tarnybos. skaityti »

LB

Mokėjimų rinkos plėtros siekis: momentiniai mokėjimai, daugiau konkurencijos ir didesnis vartotojų įsitraukimas

Jau per artimiausius ketverius metus Lietuvos gyventojams turėtų būti prieinami ir plačiai naudojami nauji bekontakčiai, momentiniai ir glaudžiai į verslo modelius integruoti mokėjimų būdai. skaityti »

LB

Spaudos konferencijoje Lietuvos bankas pasiūlys elektroninių mokėjimų rinkos plėtros kryptis

Š. m. birželio 28 d. įvyksiančioje spaudos konferencijoje Lietuvos bankas pasiūlys tris elektroninių mokėjimų rinkos plėtros kryptis, kad mūsų šalyje būtų naudojami naujausi atsiskaitymų būdai, jau diegiami Europoje. skaityti »

LB

Eurų banknotais papildytos Lietuvos banko pinigų saugyklos

Birželio 22 dieną oro keliu iš Vakarų Europos į Vilniaus oro uostą atgabenta Lietuvos bankui skirtų eurų banknotų siunta. Ji su policijos palyda saugiai pasiekė centrinio banko saugyklas. skaityti »

LB

Prekybininkai turi galimybę pagerinti mokėjimo kortelių priėmimo sąlygas

Šalies prekybos ir paslaugų įmonių atstovai supažindinti su naujomis galimybėmis, kurių atsirado dėl palankesnės teisinės aplinkos. Susitikimo pateikta informacija ir apie bekontaktes mokėjimo korteles, kurios mūsų rinkoje atsiras dar šiais metais. skaityti »

LB

V. Vasiliauskas: rizikų finansų sistemai yra, tačiau bankai atlaikytų didelius sukrėtimus

Lietuvos finansų sistema turi tvirtą stuburą: bankai atlaikytų indėlininkų paniką ar staigų skolininkų būklės pablogėjimą. skaityti »

LB