Eurų banknotų siunta saugiai pasiekė Lietuvos banko pinigų saugyklas

Vasario 18 dieną iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto į Lietuvos banko saugyklas atgabenta eurų banknotų siunta. Ji su policijos palyda saugiai atgabenta į Lietuvos banko saugyklas. skaityti »

LB

Ateityje su finansiniais sunkumais susidūrę bankai bus pertvarkomi naudojant privačias lėšas

Nuo metų pradžios už Lietuvoje veikiančių finansų įstaigų pertvarkymą yra atsakingas Lietuvos bankas kartu su Bendra pertvarkymo valdyba. Į specialų fondą, kurio lėšos gali būti naudojamos probleminiams bankams pertvarkyti, pervesta pirmoji 10,1 mln. eurų įmoka. skaityti »

LB

Padvigubėjo gyventojų, kurie kasdieniams mokėjimams atlikti naudoja mobilųjį telefoną

Sparčiai daugėja gyventojų, naudojančių mobilųjį telefoną kasdieniams mokėjimams, rodo Lietuvos banko užsakymu atlikta apklausa. skaityti »

LB

Nemokamai litus į eurus Vilniuje ir Kaune toliau keis Lietuvos bankas

Nuo 2016 sausio 1 d. litų banknotus ir monetas į eurus neribotą laiką ir nemokamai galima pasikeisti Lietuvos banko kasose Vilniuje (Totorių g. 2 ir Žirmūnų g. 151) ir Kaune (Maironio g. 25). skaityti »

LB

Lietuvos banko pinigų saugyklos papildytos eurų banknotais

Į Tarptautinį Vilniaus oro uostą atskraidinta eurų banknotų siunta. Iš ten eurų banknotai su policijos palyda saugiai atgabenti į Lietuvos banko saugyklas. skaityti »

LB

Lietuvos bankas kviečia į nemokamus seminarus didžiuosiuose miestuose

Ketvirtą rudenį iš eilės Lietuvos bankas šalies gyventojams organizuoja nemokamus seminarus apie atsakingą asmeninių finansų valdymą. skaityti »

LB

Lietuvos bankas pradėjo vykdyti vyriausybės vertybinių popierių pirkimo aukcionus

Lietuvos bankas, glaudžiai bendradarbiaudamas su Eurosistema, spalio mėnesį pradės vykdyti bandomuosius Lietuvos Respublikos Vyriausybės vertybinių popierių, išleistų vidaus rinkoje, pirkimo aukcionus. skaityti »

LB

Verslui siūlomos alternatyvos bankų paskoloms

Valdžios institucijos siūlo skatinti smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimą, pasinaudojant kapitalo rinkos priemonėmis. Tai būtų alternatyva bankų paskoloms, kurias įmonėms kartais sunku gauti. skaityti »

LB

Bankai ruošiasi stojimui į SEPA

Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai, įstaigos ir bendrovės rengiasi stojimui į bendrą mokėjimų eurais erdvę (SEPA), kuri turėtų panaikinti skirtumus tarp vietinių ir tarptautinių mokėjimų eurais. skaityti »

LB