Savivaldybėms bus perduoti dar 48 nauji mokykliniai autobusai

Simono Daukanto aikštėje, prie Prezidentūros, savivaldybėms bus iškilmingai perduoti 48 nauji 19 vietų mokykliniai autobusai „Iveco daily“. skaityti »

Nuo 2017 metų abiturientai galės rinktis brandos darbą

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė patvirtino brandos darbo – naujo Lietuvoje mokinių kompetencijų ugdymo ir pasiekimų vertinimo įrankio – programą. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministrė patvirtino priėmimo į valstybės finansuojamas vietas minimalius reikalavimus

Asmenys, pretenduojantys į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose, jau nuo 2016 m., be lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos brandos egzaminų, turės būti išlaikę ir matematikos valstybinį brandos egzaminą. skaityti »

Profesinėse mokyklose nori mokytis vis daugiau jaunimo

Profesinis mokymas tampa vis populiaresnis tarp jaunimo. Priėmimui į profesines mokyklas įsibėgėjant, mokytis darbo rinkoje paklausaus amato jau pareiškė norą per 8,5 tūkst. moksleivių – sulaukta beveik 800 daugiau priėmimo prašymų nei pernai tuo pačiu laiku. skaityti »

Mokiniai nepraras nė vienos pamokos – už pavadavimą mokytojams bus mokama

Nuo šiol mokiniai nepraras nė vienos pamokos dėl to, kad jų mokytojai išvyks pasitobulinti į kursus, dalyvaus projektuose, tikrins olimpiadų darbus ar dėl kitų priežasčių negalės vesti pamokų. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė dalyvavo ES šalių ministrų diskusijoje mokslo klausimais

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė dalyvavo Liuksemburge vykusiame Europos Sąjungos neformalios konkurencingumo tarybos posėdyje. skaityti »

Profesinio mokymo naujovės: stiprinamas ryšys su darbo rinka, įvedamas modulinis mokymas

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė patvirtino bendruosius profesinio mokymo planus artimiausiems dvejiems metams. skaityti »

Vaikų raštingumo gerinimui – naujos lietuvių kalbos ir literatūros bendrosios ugdymo programos

Švietimo ir mokslo ministerijoje vyko Lietuvių kalbos pradinio ugdymo bei Lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo bendrųjų programų projektų pristatymas. skaityti »

Vyriausybė pritarė Mokslo ir studijų įstatymo keitimui

Valstybė sudarys sutartis su aukštosiomis mokyklomis, studijos bus finansuojamos pagal valstybės užsakymą, o studentams bus nustatyta priėmimo kartelė. Taip pat universitetai galės siūlyti trijų metų trukmės bakalauro studijas, o į doktorantų rengimą bus kviečiamas įsitraukti verslas. skaityti »

Į vasaros kursus mokytis lietuvių kalbos šiemet atvyks 93 užsieniečiai

Nuo birželio 29 d. iki rugpjūčio 30 d. penkiuose Lietuvos universitetuose lietuvių kalbos mokysis 76 studentai, atvykę iš įvairių šalių: Kinijos, Vokietijos, Turkijos, Slovakijos, Italijos, Austrijos, Gruzijos, Suomijos, Ukrainos, Rusijos ir kt. Stažuotis taip pat atvyksta ir 17 dėstytojų ir tyrėjų. skaityti »