Kone visoje Žemėje po masinio išmirimo gyvybės nebūta 5 mln. metų

Maždaug apie 5 mln. metų po didžiausio Žemės istorijoje gyvybės išmirimo didžiojoje mūsų planetos dalyje buvo taip karšta, kad tokioje aplinkoje nebūtų išgyvenęs beveik joks gyvas tvarinys, priėjo išvadą mokslininkai. skaityti »

Mėnulis iš tiesų galėjo atsirasti susidūrus Žemei ir Tėjai

Naujas kompiuterinis modelis, vaizduojantis kadaise galimai įvykusį Žemės ir jos protoplanetinės sesers Tėjos susidūrimą, rodo, kad iš šios katastrofos kosmose pažertų skeveldrų iš tiesų galėjo susiformuoti Mėnulis. skaityti »

Astronomas A. Kazlauskas: „Pasaulio pabaiga bus, bet tikrai ne šiemet"

Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto vyresnysis mokslinis darbuotojas, astronomas Algirdas Kazlauskas – apie visatą, naujausius atradimus ir Žemei gresiančias grėsmes. skaityti »

Fizikos teoretikas: Žemę gyvybe „užkrėtė“ Marsas

Fizikos teoretikas Lorensas Krausas pareiškė, kad visai įmanoma, jei Marse marsaeigiui „Cursiosity“ pavyktų rasti gyvybės pėdsakų. skaityti »

Paskutinę liepos dieną Žemę pasieks nauja Saulės audra

Paskutinę liepos mėnesio dieną, apie 17 val. Lietuvos laiku, Žemę pasieks savaitgalį įvykusio Saulės žybsnio suformuotas plazmos ir didele energija pasižyminčių dalelių debesis. skaityti »

„Google Sky“ pastebėjo Žemės link skriejantį asteroidą?

Vienas „Google Sky“ vartotojas portale „Youtube.com“ apsiskelbė besidairydamas po virtualų dangaus skliautą atradęs naują didžiulį Saulės sistemos asteroidą. skaityti »

„Google Earth“ parodys Žemę iš aitvaro ir oro baliono skrydžio

Kompanija „Google“ programą „Google Eath“ („Google planeta Žemė“) papildė Žemės paviršiaus nuotraukomis, padarytomis iš oro baliono ir aitvaro skrydžio. skaityti »

Rusijos planuose –pirmasis pasaulyje kosmoso viešbutis

Rusijos bendrovė „Orbital Technologies“ pristatė pirmojo žmonijos istorijoje kosminio viešbučio modelį. O tikrojo viešbučio duris kosmose žada atverti iki 2016 metų. skaityti »

Milžiniškas interaktyvus gaublys imituoja cunamio bangą

Tokijo Nacionaliniame mokslo ir inovacijų muziejuje (Japonijoje) eksponuojamas didžiulis organinių šviesos diodų gaublys, transliuojantis itin didelės raiškos mūsų planetos vaizdą ir galintis imituoti tokias gamtos stichijas, kaip cunamis. skaityti »

Tarptautinė kosminė stotis tiesiogiai transliuos HD kokybės Žemės vaizdus

Aukštos kokybės HD vaizdus nuo šiol bus galima išgauti ir iš kosminės stoties. skaityti »