Šiaulių bankas perima dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimų

2013 m. vasario 23 d. Šiaulių bankas, laikinasis Ūkio banko administratorius ir valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“ pasirašė sutartį dėl dalies Ūkio banko turto, sandorių, teisių ir įsipareigojimų perkėlimo į Šiaulių banką. skaityti »

Ūkio banko įsipareigojimai ir turtas bus perkelti į kitą banką

Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją. skaityti »

Dar trys bankai susidomėjo galimybe dalyvauti pertvarkant Ūkio banką

Vykdydamas Lietuvos banko nurodymą pradėti preliminarias derybas dėl galimo bankų dalyvavimo pertvarkant Ūkio banką, laikinasis administratorius kreipėsi į Lietuvoje veikiančius bankus, prašydamas informuoti, ar juos domintų dalyvavimas šiame procese. Be Šiaulių banko, su kuriuo preliminarios derybos jau pradėtos, dėmesį procesui parodė dar 3 bankai. skaityti »

Beveik visi Ūkio banko indėliai – apdrausti valstybės

Laikinasis administratorius Lietuvos bankui pateikė informaciją apie vasario 12 d. buvusius Ūkio banko indėlius. Duomenys rodo, kad beveik visi indėlininkai dėl savo lėšų gali būti ramūs. skaityti »

V. Vasiliauskas: Lietuvos banko prioritetas – Ūkio banko bankinės veiklos tęstinumas

Lietuvos banko valdyba svarbiausiu prioritetu laiko tokį Ūkio banko pertvarkymą, kuris geriausiai užtikrintų tolesnį įsipareigojimų vykdymą klientams ir turėtų mažiausios įtakos viešiesiems finansams. skaityti »

Laikinai apribota Ūkio banko veikla

Įvertinusi inspektavimo ataskaitą bei kitus priežiūros tikslais surinktus duomenis ir siekdama apsaugoti visuomenės, indėlininkų bei kitų klientų interesus, Lietuvos banko valdyba paskelbė akcinės bendrovės Ūkio banko veiklos apribojimą. skaityti »

Ūkio banko mokėjimo kortelių apyvarta per 2012 m. išaugo 23,7 proc.

Ūkio banko klientai vis dažniau naudojasi mokėjimo kortelėmis – tai parodė per praėjusius metus, lyginant su 2011 m., daugiau nei penktadaliu išaugęs operacijų mokėjimo kortelėmis skaičius. skaityti »

Ūkio bankas teiks paskolas SVV įmonėms iš Atviro kredito fondo

Ūkio bankas, pasirašęs Atviros kredito linijos sutartį su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), atliekančia INVEGOS fondo valdytojo funkcijas, teiks paskolas iš Atviro kreditų fondo (AKF) pagal atnaujintas kreditų teikimo sąlygas. Į AKF kreditus pretenduoti gali smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės. skaityti »

Ūkio bankas bendradarbiaus su „Newsec/Re&Solution“

Ūkio bankas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bendrove „Newsec/Re&Solution“, teikiančia finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijas. Ūkio bankas tikisi, kad ši partnerystė leis ženkliai paspartinti už skolas perimto turto realizavimą. skaityti »

Ūkio banko lizingo finansuojama vartotojiško lizingo suma per 10 mėn. išaugo 30 proc.

Vartotojiško lizingo rinkoje lyderiaujanti UAB Ūkio banko lizingas per dešimt šių metų mėnesių naujų vartotojiško lizingo sutarčių prekėms ir paslaugoms finansuojama suma, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo beveik 30 proc. ir viršijo 128 mln. litų. skaityti »