Lietuvos banko prognozės dėl euro įvedimo poveikio pildosi

Reitingų agentūroms padidinus Lietuvos kredito reitingus, sumažėjo palūkanų našta valstybei, gyventojams ir verslui, išnyko išlaidos už litų ir eurų keitimą, atpigo tarptautiniai mokėjimai eurais. skaityti »

Lietuviai mato euro naudą Lietuvai ir visai Europos Sąjungai

Eurobarometro apklausa parodė, kad 61 proc. euro zonai priklausančių valstybių gyventojų (55 proc. lietuvių) mato teigiamą vieningos valiutos naudą savo šaliai, 71 proc. apklaustųjų euro zonos gyventojų (77 proc. lietuvių) mato vieningos valiutos naudai visai Europos Sąjungai. skaityti »

Po euro įvedimo už kavą ir dienos pietus gyventojai linkę išleisti daugiau

SEB banko užsakymu atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad, įvedus eurą, kur kas daugiau gyventojų, nurodydami prekių ir paslaugų kainas, buvo linkę jas suapvalinti negu tada, kai euras dar nebuvo įvestas. skaityti »

84 procentai gyventojų teigia, kad dvejopas kainų nurodymas įvedant eurą buvo naudingas

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos užsakymu 2015 m. birželio mėnesį Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ atliko vartotojų tyrimą ir verslo subjektų apklausą, kurių tikslas buvo nustatyti kaip gyventojai ir verslininkai vertina euro įvedimą Lietuvoje. skaityti »

Gegužę nustatyta mažiausiai dvejopo kainų nurodymo pažeidimų

Valstybinė vartotojų apsaugos tarnyba ir kitos priežiūros institucijos 2015 m. gegužę atliko 4012 patikrinimus ir nustatė 100 pažeidimų – 2,49 proc. nuo visų atliktų patikrinimų. Tai mažiausias pažeidimų skaičius per visą dvejopo kainų nurodymo stebėsenos laikotarpį. skaityti »

Bankų klientai didžiąją dalį prieš euro įvedimą įneštų lėšų laiko sąskaitose

Pirmąjį šių metų ketvirtį bankų sektoriaus turtas ir indėliai mažėjo. Tai lėmė su euro įvedimu susiję pokyčiai. Euras taip pat mažino bankų pajamas iš paslaugų ir komisinių, o nuosaikų sektoriaus pelno augimą iš esmės lėmė techninės priežastys. Paskolų portfelis ūgtelėjo nuosaikiai. skaityti »

Dvejopas kainų nurodymas: patikrinimų daugiau – pažeidimų mažiau

Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymas nustato, kad asmenys, parduodantys prekes ir paslaugas, kainas jų skelbimo vietose litais ir eurais pagal perskaičiavimo kursą ir šio įstatymo nustatytas apvalinimo taisykles privalo skelbti ne trumpiau kaip 6 mėnesius nuo euro įvedimo dienos. skaityti »

Eurais Lietuvoje sėkmingai atsiskaitoma jau šimtą dienų

Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje koordinavimo komisijos posėdyje, kuriam pirmininkavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, pasidalinta informacija apie euro įvedimo procesą Lietuvoje. skaityti »

Euro įvedimas gyventojus paskatino taupyti

Naująją valiutą mūsų šalies gyventojai sutiko ramiai, teigiama naujausiame SEB banko leidinyje „Namų ūkių finansinio turto barometras“. skaityti »

Euro įvedimas paskatino gyventojus lėšas laikyti bankuose

Būsimas euro įvedimas Lietuvos gyventojus paskatino santaupas kaupti indėliuose, teigia didžiausio komercinio Lietuvos SEB banko šeimos finansų ekspertė. skaityti »