Akademinis nesąžiningumas – ne tik studento problema

Birželio 11 – 12 d. ISM Vadybos ir ekonomikos bei Kauno technologijos universitetuose vykusiuose renginiuose „Akademinis sąžiningumas: suinteresuotų šalių požiūris“ į nesąžiningumo problemą švietimo sistemoje žvelgta iš aukštųjų mokyklų administracijų, studentų savivaldų, moksleivių ir verslo sektoriaus atstovų perspektyvų. skaityti »

Renkantis universitetą svarbiausia – studijų kokybė

Lietuvos universitetų vadovai ir verslo atstovai sutaria, kad pagrindinis kriterijus renkantis universitetą – studijų kokybė. skaityti »

Valstybei būtiniems specialistams rengti – tikslinis studijų finansavimas

Vykdant valstybės užsakymą dalis studentų bus priimami į tikslines studijų vietas. Į tikslinę vietą priimtas studentas turės trejus metus atidirbti pagal įgytą specialybę, o darbdavys – prisidėti finansuojant būsimo darbuotojo studijas. skaityti »

Verslas laukia drąsių jaunimo idėjų

Vasarį vyksiančios studijų parodos „Mokymasis, studijos, karjera" akcentas – jaunimo verslumo skatinimas. skaityti »

Studentus vis labiau vilioja studijos ne Europos valstybėse

Rudens semestrą iš 85 ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų, pagal mainų programas išvykusių studijuoti į svečias pasaulio šalis, ketvirtadalis jų (20) naujus mokslo metus pasitiko Azijos ir Šiaurės Amerikos universitetuose. skaityti »

Nevalstybinių aukštųjų mokyklų studentams – valstybinės stipendijos

Nuo naujųjų mokslo metų nevalstybinių aukštųjų mokyklų studentai nebegalės pretenduoti į valstybinius studijų krepšelius, tačiau geriausiais balais įstoję studentai galės gauti analogiško dydžio studijų stipendijas. skaityti »

VDU siūlo naujas studijų programas

VDU šiais metais stojantiesiems siūlo rinktis iš 38 pirmosios pakopos ir vientisųjų, dvigubą ar mokytojo kvalifikaciją suteikiančių, gretutinių bei nuotolinių studijų programų. skaityti »

Lietuvos aukštasis mokslas pristatomas Gruzijoje

Vasario 23–26 dienomis Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykstančioje tarptautinėje studijų ir karjeros parodoje pristatomos Lietuvos aukštojo mokslo galimybės. skaityti »

Lietuvos įmonės pradėjo diegti specializuotą studentų praktikos organizavimo sistemą

Artėjant studentų profesinės praktikos sezonui, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (LVDK) iniciatyva vasario mėn. pilnu pajėgumu pradėjo veikti pirmoji kompleksinė studentų praktikos organizavimo sistema „Gera praktika“. skaityti »

Azerbaidžanas siekia plėsti bendradarbiavimą su Lietuva aukštojo mokslo srityje

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė penktadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Azerbaidžano užsienio reikalų viceministru Khalafu Aly Khalafovu ir aptarė šalių bendradarbiavimą plečiant studijų mainus, įgyvendinant aukštojo mokslo projektus. skaityti »