Robotizacija kurs naujas darbo vietas

Pramonė neišvengiamai turi pereiti prie robotizacijos tam, kad būtų didinamas darbų efektyvumas, atliekamų užduočių tikslumas ir užtikrinamas saugumas. Taip tikina ekspertai ir priduria, kad robotų kuriama ekonominė nauda – akivaizdi. skaityti »

Inžinerija – ateities specialybė, kuria vis labiau domisi ir merginos

Kokią sritį rinktis studijoms? Ar tikslieji mokslai išliks populiarūs ateityje? skaityti »

Ateitis priklausys miestuose gyvenantiems kūrybingiems žmonėms

Pasak R. Dargio, į darbo rinką jau ateina naujos kartos darbuotojai, kurių prioritetai skiriasi nuo rinkos senbuvių. skaityti »

Ar buhalteriai išnyks kaip dinozaurai?

Sparčiai vystantis technologijoms, vis dažniau viešojoje erdvėje pasigirsta nuogąstavimų, kad buhalteriai yra viena iš tų profesijų, kurios poreikis artimiausiu dešimtmečiu smarkiai sumažės. skaityti »

Merginų susidomėjimas technologijomis susilpnėja paauglystės metu

Merginų trūkumas IT rinkoje – problema ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Kaip rodo technologijų bendrovės „Microsoft“ atliktas tyrimas, dauguma merginų susidomi technologijomis nuo 11,5 metų, o sulaukus 15 metų ši sritis joms ima darytis ne tokia įdomi. skaityti »

Ateities IT: programavimo įgūdžių nebepakaks

Ateities IT specialistams, kurie tikisi ne tik atlikti paskirtas užduotis, bet ir kurti IT sprendimus, reikės papildomų kompetencijų. skaityti »

Ar IT specialistui būtinas diplomas?

Bendraujant su moksleiviais ar žmonėmis, ieškančiais naujo karjeros kelio, dažnai tenka išgirsti abejonę, kam tas universitetas, jei galima iš karto pradėti savo verslą. skaityti »

Kauno technologijos universitete kuriama karjeros valdymo sistema

Nuo 2015 sausio 1 dienos Kauno technologijos universitete pradės veikti karjeros valdymo sistema, kurios pagrindinis tikslas – efektyvus žmogiškųjų išteklių panaudojimas ir geriausiems darbuotojams sudarytos sąlygos tobulėti bei kilti karjeros laiptais. skaityti »

Karjeros ekspertė: „Karjeros pasirinkimas – visą gyvenimą trunkantis sprendimas“

Didžiausia visų vaikų svajonė – užaugti. „Kai būsiu didelis, vairuosiu autobusą“, – sako penkerių metukų pyplys ir nė neįtaria, kad jis jau pradeda rinktis profesiją. Karjeros klausimas, vienokia ar kitokia forma, žmones lydi visą gyvenimą. skaityti »

Pedagogai ir mokiniai su L. Donskiu kalbėjosi apie sėkmingą karjerą globaliame pasaulyje

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre susirinkę projekto „Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme“ Šiaulių, Vilniaus ir Panevėžio regionų karjeros konsultantai ir įvairių mokyklų mokiniai diskutavo apie mokinių rengimą(si) ateities profesinei veiklai skaityti »