UAB „Lietaus dizainas“ kuria interneto svetaines

Publikuota: 2001 m. rugsėjo 17 d. pirmadienis • • • Peržiūrėta: 31

Dukterinė UAB „Penki kontinentai“ IT verslo sprendimų ir dizaino bendrovė „Lietaus dizainas“ gerai žinoma ne tik Lietuvos, bet ir užsienio interneto vartotojams.
Bendrovė savo veiklą pradėjo 1998 m. vasarą. Nuo to laiko „Lietaus dizainas“ praplėtė veiklos kryptis, užmezgė naujų kontaktų su užsienio firmomis. Jau yra atlikti interneto sistemų programavimo darbai Šveicarijos firmai „Triacs“, sukurta vidinių tinklapių turinio administravimo sistema Didžiosios Britanijos kompanijai „B plan information sytem“. Dar su keliomis artimiausiu metu bus pasirašomos bendradarbiavimo sutartys.
Iš lietuviškų projektų būtina paminėti „Utenos trikotažo“ puslapį. Kuriant šią svetainę panaudotas gan įdomus sprendimas kolekcijų pristatymui. Programavimo srityje atlikta taip pat nemažai darbo - suprogramuota „Utenos trikotažo“ vidinio katalogo administravimo sistema.
Dar vienas populiarus „Lietaus dizaino“ projektas - elektroninių atvirukų svetainė „Sveikinu.lt“. Šis projektas ilgai kurtas ir tobulintas. Sukurta vartotojo asmeninė užrašų knygutė, į kurią kiekvienas gali susirašyti draugų gimtadienius ir kitas svarbias datas. Galima iš anksto nusistatyti, kad atvirukas reikiamam adresatui būtų išsiųstas reikiamą dieną. Visi atvirukai - autoriniai dizainerės darbai.
„Lietaus dizaino“ programuotojų darbo rezultatai. Patogi svetainių priežiūros sistema „Webmanager“, skirta „Linux“ platformai. Šios sistemos pagalba administruojamos anksčiau minėtos svetainės. Skirtingai nuo tradicinės svetainių priežiūros, naudojant „Webmanager“ kompanija neprivalo samdyti programuotojo. Atnaujinti svetainę gali bet kuris darbuotojas bet kurioje pasaulio vietoje. „Webmanager“ yra įrankis, pagal savo paskirtį ir funkcionalumą identiškas interneto sprendimų centro „Penki kontinentai“ sukurtam „I-manager“.
Abu šie produktai skirti tenkinti tiems patiems užsakovų poreikiams, tik „I-manager“ skirtas naudoti su „Windows“ platforma, o „Webmanager“ - su „Linux“.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: