Lietuvos įmonių grupė dalyvaus bankinių technologijų parodoje „BankExpo 2018“ Uzbekistane

Publikuota: 2018 m. balandžio 16 d. pirmadienis

Balandžio 19–21 dienomis Taškente 11-ąjį kartą organizuojama tradicinė kasmetinė bankinių paslaugų, technologijų bei įrangos paroda „BankExpo 2018“. Lankytojai ir svečiai renginyje galės iš arčiau susipažinti su naujausiais šalies bankinio sektoriaus pasiekimais, technologijomis ir produktais.

„BankExpo 2018“ – tai ne tik paroda, bet ir erdvė gauti visapusiškų žinių apie bankines paslaugas, kurių dauguma kuriamos informacinių technologijų pagrindu.

Šiemet parodos metu organizuojama konferencija „Skaitmeninė bankinio sektoriaus transformacija“ supažindins dalyvius ir svečius su šiuolaikiškais technologiniais sprendimais, skirtais bankinei ir finansinių technologijų rinkai, taip pat elektroninės komercijos projektais.

„BankExpo 2018“ – nacionalinis  renginys, vykstantis šalies mastu, tačiau šiemet jame dalyvaus ir kelios užsienio įmonės. Tarp jų – Lietuvos įmonių grupė „Penki kontinentai“, dirbanti bankinių technologijų, mokėjimo sprendimų, šviesolaidinio interneto, IPTV ir išmaniojo būsto srityse.

„Uzbekistanas yra viena iš prioritetinių įmonių grupės „Penki kontinentai“ veiklos krypčių. Tai sparčiai besivystanti rinka, patraukli užsienio investuotojams. Be abejo, mūsų įmonę taip pat domina šios šalies rinka. Tikimės išplėsti verslo kontaktus, bendradarbiauti su vietinėmis įmonėmis ir bankais“, – planais dalijosi BS/2 Pardavimų skyriaus vadovas Emil Musayev.

Anot jo, Uzbekistanas aktyviai investuoja į elektroninių atsiskaitymų rinką ir plečia galimybes atsiskaityti šalyje bankinėmis mokėjimo kortelėmis. Vien per pirmuosius tris 2017 m. ketvirčius bendra elektroninių atsiskaitymų suma sudarė 18 mlrd. eurų –  tai net 228,4 proc. daugiau, palyginti su analogišku 2016-ųjų periodu. Šiuo metu Uzbekistane iš viso yra 20 mln. bankinių kortelių, iš kurių 18 mln. aktyviai naudojamos.

Vienas iš svarbiausių „Penkių kontinentų“ partnerių Uzbekistane – Bendras respublikinis duomenų apdorojimo centras (toliau Centras), kuris šalyje diegia pažangias bankines informacines technologijas ir elektronines atsiskaitymo priemones.

Centras atsakingas už nacionalinės mokėjimo sistemos UZCARD, prie kurios prijungti 29 šalies bankai, duomenų apdorojimą, jų konfidencialumą, saugumą ir daugybę kitų funkcijų, susijusių su bankinių ir mokėjimo operacijų apdorojimu.

Pernai metų pabaigoje Centro atstovai lankėsi Lietuvoje, kur iš arčiau susipažino su „Penkių kontinentų“ įmonių BS/2 bei „ASHBURN International“ bankinių technologijų ir mokėjimo kortelių apdorojimo programiniais sprendimais.

Svečiams buvo pristatyti daugiafunkciniai BS/2 šeimos „.iQ“ produktai: verslui stebėti ir optimizuoti bei sudėtingiems verslo procesams valdyti skirtas sprendimas „Service Desk.iQ“, grynųjų srautų valdymo sprendimas „Cash Management.iQ“, kasininkų darbo vietų automatizavimo sprendimas „Smart Safe.iQ“ ir „ASHBURN International“ elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo valdymo ir operacijų duomenų perdavimo sprendimas „TransLink.iQ“.

Parodoje „BankExpo-2018“ įmonių grupės „Penki kontinentai“ atstovai  plačiau pristatys minėtą sprendimą „TransLink.iQ“ ir naujausius garsaus bankinės įrangos gamintojo „Diebold Nixdorf“ įrenginius, taip pat ir naują 8-ių pinigų kasečių bankomatą „CS4060“, išduodantį ir priimantį grynuosius.

Nacionalinė bankinių paslaugų, technologijų  bei įrangos paroda „BankExpo“ Uzbekistane organizuojama nuo 2007 m. Per šiuos metus ji tapo stambiausiu šalies bankinio sektoriaus renginiu, kuriame aptariamos šalies bankinės veiklos perspektyvos, dalijamasi patirtimi ir informacija apie šiuolaikines informacines technologijas ir sprendimus, turinčius įtakos efektyviai bankinės sistemos plėtrai.

Parodą rengia Centrinis Uzbekistano bankas, bendradarbiaudamas su Oliy Majlis senatu, Įstatymų leidimo rūmais, Uzbekistano bankų asociacija ir Įmonių bei informacinių technologijų asociacija.

Šaltinis: BS/2
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha