Bankiniame forume Baku – Azerbaidžano negrynųjų ekonomikos tendencijos

Publikuota: 2019 m. lapkričio 21 d. ketvirtadienis

Lapkričio 6 ir 7 dienomis Azerbaidžane, Baku, vyko  IV-asis tarptautinis bankinis forumas „Ekonomika be grynųjų pinigų: patikimos bankininkystės link“. Tai vienas iš laukiamiausių ir reikšmingiausių šio regiono bankinės srities renginių.

Šiais metais jis buvo skirtas apžvelgti Azerbaidžano dabartinei ekonominei būklei, šalies reformoms, galimybei pereiti prie negrynųjų ekonomikos, bankinėms ir finansinėms technologijoms, darančioms įtaką šalies situacijai. 

Forumas kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių iš viso pasaulio. Šiemet jame dalyvavo kone visa Azerbaidžano bankinės srities profesionalų visuomenė, atstovai iš Turkijos, Sakartvelo, Rusijos, Kinijos, NVS šalių ir kt. Forumo dalyviai aptarė Azerbaidžane vykstantį perėjimą prie negrynųjų atsiskaitymų, tam būtinas sąlygas ir galimybes, kurias jis atveria šalies ekonomikai. Savo patirtimi dalijosi ne tik bankų, bet ir įvairių „fintech“ įmonių, kurios pastaraisiais metais aktyviai įsitraukia į kovą už klientus Azerbaidžano negrynųjų atsiskaitymų rinkoje, atstovai.

Forumo metai vyko inovacinių bankinių sprendimų paroda. BS/2 atstovai parodoje pristatė savo programinius produktus, padedančius išplėsti bankomatų funkcijas: mokėjimams bankomatuose priimti skirtą „Payments.iQ“, valiutų keitimo bankomatuose sprendimą „FCX.iQ“, naują vaizdo apsaugos stebėsenos „ATMeye.iQ“ modulį „Face Detection“, skirtą bankomatų saugumui užtikrinti biometrijos pagrindu, taip pat naujovę – sprendimą, padedantį išsiimti grynuosius pinigus per mobiliuosius įrenginius. Pristatyti produktai sulaukė milžiniško bankinės visuomenės susidomėjimo. Parodos dalyviai įvertino galimybes, kurias BS/2 sprendimai gali suteikti finansų srities verslo plėtrai.

„Mums Baku bankinis forumas – tai, visų pirma, galimybė pabendrauti su savo regiono partneriais, pademonstruoti, kaip veikia mūsų sprendimai, kuo jie gali būti naudingi finansinėms įstaigoms ir jų klientams. Mūsų stendą aplankė stambiausių Azerbaidžano bankų atstovai. Labai vertiname bendradarbiavimą ir stengiamės pasiūlyti savo partneriams pačius geriausius sprendimus, sukurtus naujausių technologijų pagrindu, – sako BS/2 strateginių partnerių vadovas Kornelijus Šišla.

„Šiandien Azerbaidžanas – viena iš dinamiškiausiai besiplečiančių regiono šalių, – įsitikinęs BS/2 antrinės įmonės Аzerbaidžane (BSKOM) direktorius Ilgar Hasanov. – Ilgą laiką grynieji pinigai čia turėjo didelę reikšmę, tačiau pastaraisiais metais situacija keičiasi: sparčiai plėtojama ekonomika, bankiniame sektoriuje aktyviai taikomos naujausios technologijos ir sprendimai, atsiranda naujų mokėjimo sistemų, į rinką ateina naujų technologijų gamintojų ir sprendimų kūrėjų, didžiuliu greičiu rutuliojasi interneto bankininkystė, mobilieji atsiskaitymai. Mūsų misija Azerbaidžane – įdiegti savitarnos įrenginiuose naujas šiuolaikines funkcijas,  plėtoti atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis tinklus“.

Bankinį forumą Baku organizavo Azerbaidžano bankų asociacija, Azerbaidžano Respublikos centrinis bankas, Azerbaidžano Respublikos finansų rinkų priežiūros tarnyba bei Ekonominių reformų ir komunikacijos analizės centras. BS/2 jau antrus metus buvo viena iš pagrindinių šio renginio rėmėjų.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha