BS/2 ir „ASHBURN International“ dalyvaus PLUS forume Taškente

Publikuota: 2021 m. gegužės 26 d. trečiadienis

2021 m. birželio 1 d. Uzbekistane, Taškente, vyks tarptautinis forumas „Bankai ir mažmeninė prekyba: skaitmeninė transformacija bei sąveika“. Renginį organizuoja žiniasklaidos grupė PLUS su Uzbekistano centrinio banko palaikymu.

Forumo metu bus aptarti aktualūs bankininkystės, atsiskaitymo, mažmeninės prekybos, biometrijos ir informacijos saugumo klausimai. Organizatorių tikslas ‒ paskatinti produktyvų dialogą tarp bankų ir mažmeninės prekybos įmonių, kuris prisidėtų prie šalies ekonomikos skaitmeninimo proceso. Tikimasi, kad į renginį susirinks daugiau nei 300 finansų ir prekybos sektorių specialistų, didžiausių  Uzbekistano ir NSV šalių bankų vadovų, valstybinių įstaigų ir tarptautinių įmonių atstovų.

Šiame forume aktyviai dalyvaus ir „Penkių kontinentų“ grupės įmonės BS/2 bei „ASHBURN International“. Bendrame stende įmonių atstovai pristatys inovacinius techninius ir programinius sprendimus, skirtus bankinei ir mažmeninės prekybos sričiai.

„Uzbekistano bankai domisi naujovėmis, žvelgdami į perspektyvą. Nauji bankomatai skirti anaiptol ne vien gryniesiems pinigams išsiimti. Šiuolaikinių įrenginių funkcionalumas gerokai didesnis: juose galima atlikti pervedimus, atsiskaitymus, pasikeisti valiutą, išsiimti paskolą, gauti informaciją apie naujus bankinius produktus ir kt.  Į parodą vežamės vieną iš šiuo metu naujausių bankomatų ‒ „DN Series 200“. Jis suteikia naujų bankinio savitarnos kanalo galimybių, ‒ pasakoja „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) Kazachstano bei Kirgizijos regionų vadovas ir „BS/2 TASHKENT“ direktorius Anton Valinčius.

Forumo metu BS/2 atstovas kartu su „Ipak Yuli“ banko Einamosios veiklos skyriaus vadovu Umid Khojibekov pristatys pranešimą „Išmaniojo bankomato koncepcija ir automatizuoti savitarnos punktai Uzbekistane“. Remdamiesi sėkmingai įgyvendintu projektu „Ipak Yuli“ bankui, pranešėjai papasakos apie šiuolaikinių technologijų sprendimų taikymą plečiant savitarnos įrenginių funkcionalumą ir šiuo metu aktualią išmaniojo bankomato koncepciją.  

„ASHBURN International“ prekybos ir paslaugų įmonėms pristatys sėkmingai įgyvendinamą mokėjimo infrastruktūrą, sudarytą iš šiuolaikinių kasos sistemų, mokėjimo kortelių skaitytuvų tinklų valdymo, mokėjimo operacijų askirstymo ir fiskalinių duomenų perdavimo stebėsenos priemonių.

„Uzbekistanas ‒ šalis, atvira naujovėms, ji mūsų įmonei yra viena iš prioritetinių rinkų. Čia veikia du mokėjimo duomenų apdorojimo centrai. Vienas iš jų – Bendras respublikinis mokėjimo duomenų apdorojimo centras – jau naudoja mūsų sprendimą „TransLink.iQ“ mokėjimo operacijoms paskirstyti.  Su kitu ‒ Nacionaliniu tarpbankiniu duomenų perdavimo centru  ‒ šiuo metu mezgame partneriškus santykius“, ‒ pasakoja „ASHBURN International“ Verslo plėtros departamento direktorius Kristijonas Dunauskas.

BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov forumo metu skaitys pranešimą „Mokėjimo kortelių skaitytuvų tinklo veiklos užtikrinimas ir fiskalizavimas internetu visos šalies mastu“. Jis papasakos apie mokėjimo kortelių skaitytuvų rinkos tendencijas Uzbekistane ir šios srities ypatumus, remdamasis patirtimi, įgyta įgyvendinant daugiabankinį mokėjimo kortelių skaitytuvų valdymo projektą UZCARD centrui.

Kitą dieną po forumo, birželio 2 d., BS/2 kartu su Uzbekistano bankų asociacija surengs specializuotą seminarą „Savitarna ir kasų sistemos šiuolaikiniame banke“. Įmonės atstovai papasakos apie grynųjų pinigų recirkuliaciją, grynųjų apyvartos optimizavimą ir saviinkasacijos įrenginių taikymą prekybos ir paslaugų įmonėse. Seminaras skirtas savitarnos įrenginių priežiūros tarnybų darbuotojams, kasininkų ir inkasacijos tarnybų atstovams.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

komentarai