„Kavos galia“ suteikia galių jaustis reikšmingu

Publikuota: 2022 m. birželio 7 d. antradienis

Vieną gražią vasaros priešpietę prie įmonių grupės „Penki kontinentai“ biuro Vilniuje ir vėl viešėjo iniciatyvos „Kavos galia“ automobilis. Iš jo Vilniaus Verkių mokyklos-daugiafunkcinio centro jaunuoliai vaišino darbuotojus kava, kakava bei arbata. Trims specialiųjų poreikių jaunuoliams tai buvo pirmoji patirtis, kai jie gamino karštuosius gėrimus viešumoje. Jie sako, kad buvo labai smagu ir būtinai norės dar ne kartą sugrįžti.

Iniciatyvos „Kavos galia“ tikslas – integruoti į visuomenę proto negalią turinčius asmenis, didinant jų darbinius įgūdžius ir ugdant visuomenės suvokimą, kad neįgalus asmuo yra visavertis visuomenės narys. Kaip teigia „Kavos galia“ organizatoriai, ši iniciatyva – tai ne vien kavos ruošimas, tai – bendrystės GALIA, pažintis su proto negalią turinčiais asmenimis ir jų GALIOMIS.

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ iniciatyvoje dalyvauja jau trečius metus iš eilės, pasikviesdama „Kavos galios“ automobilį į svečius bent keletą kartų per metus.

„Ačiū, kad esate, kad sudarote galimybę jaunuoliams išbandyti savo galias, pasijusti visuomenės dalimi, pasidžiaugti bendravimu, dėmesiu“, –  sakė nė vienos tokios akcijos nepraleidžiantis įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

„Penkių kontinentų“ įmonių grupėje nuo 2022 m. kovo mėnesio įgyvendinamas dar vienas neįgaliųjų integracijos projektas – grupės kavinėje kiekvieną ketvirtadienį dirba du Verkių specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro auklėtiniai. Nuolat bendradarbiaujama ir su Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Viltis“.Vieną gražią vasaros priešpietę prie įmonių grupės „Penki kontinentai“ biuro Vilniuje ir vėl viešėjo iniciatyvos „Kavos galia“ automobilis.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

komentarai

susiję straipsniai