IT parko atidaryme „Penkių kontinentų“ grupės valdybos pirmininkas susitiko su Uzbekistano ministrais

Publikuota: 2022 m. rugsėjo 10 d. šeštadienis

2022 m. rugpjūčio 27 d. Uzbekistane, Taškente, vyko IT parko atidarymas, kuriame dalyvavo ir įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas. Čia jis susitiko su Uzbekistano Respublikos ministru pirmininku Abdulla Aripov, informacinių technologijų ir ryšių plėtros ministru Šerzodu Šermatovu ir su stambių tarptautinių ITT įmonių atstovais. Atidaryme taip pat dalyvavo ir Uzbekistano prezidentas Šavkatas Mirzijajevas.

Idrakas Dadašovas padėkojo už suteiktą galimybę papasakoti apie bankinės savitarnos plėtrą Uzbekistane. Šiuo metu šioje šalyje veikia beveik 10 000 bankinės savitarnos įrenginių. Uzbekistano finansų įstaigos vis dažniau renkasi daugiafunkcius bankomatus, siekdamos, kad visos svarbios paslaugos būtų prieinamos įvairioms gyventojų grupėms.

Susitikime su ministru taip pat dalyvavo „Visa“ viceprezidentė Kristina Doroš, „Tietoevry“ plėtros ir pardavimų direktorė NVS šalyse Irina Grinšpane, „AloqaBank“ valdybos pirmininkė Kammuna Irisbekova ir „AloqaBank“ valdybos pirmininko pavaduotojas Farruchas Machkamovas.

IT parko erdvėje savo pirmuosius klientus priėmė inovacinis „AloqaBank“ filialas, kuriame, bendradarbiaujant su BS/2, įrengti naujausios „Diebold Nixdorf“ serijos „DN Series“ bankomatai.  Juose klientai gali ne tik atlikti įprastas bankines operacijas, bet ir pasikeisti valiutą. Be to, šiuo metu bandoma galimybė šiuose bankomatuose atlikti kreditų įmokas ir išsiimti grynuosius pinigus be kortelės. Tai įgyvendinama, į bankomatus įdiegus BS/2 programinį sprendimą „Payments.iQ”.

IT parkas Taškente – tai erdvė, skirta naujiems perspektyviems įmonių projektams įgyvendinti ir Uzbekistano technologijų pramonei plėtoti.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai