Sakartvelo bankai vertina lietuvišką mokėjimo terminalų valdymo sprendimą

Publikuota: 2023 m. vasario 20 d. pirmadienis

Dar vieno Sakartvelo banko mokėjimo kortelių skaitytuvų veiklą padeda užtikrinti „ASHBURN International“ programinis sprendimas „TransLink.iQ“. Šią mokėjimo terminalų valdymo sistemą įsigijo Sakartvelo bankas „Liberty Bank“, šiuo metu valdantis daugiau nei 5 500 atsiskaitymo įrenginių tinklą.

„TransLink.iQ“ sistemos diegimo projektą bankui įgyvendino dvi „Penki kontinentai“ grupės įmonės: „ASHBURN International“ ir vietinėje rinkoje veikianti „BS/2 Georgia“. Su „Liberty Bank“ bankinių technologijų srityje įmonių grupė bendradarbiauja jau daugybę metų.

„Glaudžiai bendradarbiaujant su „BS2 Georgia“ ir „ASHBURN International“, mums pavyko pasiekti geriausią įmanomą rezultatą. Pasiūlytą programinės įrangos sprendimą pasirinkome todėl, kad jis suderinamas su įvairių gamintojų ir įvairių tipų mokėjimo terminalais, priimančiais atsiskaitymus įvairiomis mokėjimo kortelėmis. Be to, sprendimas atitinka tarptautinius saugumo reikalavimus, pritaikytas dideliam mokėjimo įrenginių skaičiui ir mokėjimo operacijų srautui prižiūrėti. Tai – ypač aktualu, nes ateityje planuojame plėsti savo mokėjimo terminalų tinklą“, – sako „Liberty Bank“ Bankomatų ir mokėjimo terminalų techninės priežiūros skyriaus vadovas Vasha Maisuradze.

„TransLink.iQ“ padeda nuotoliniu būdu stebėti mokėjimo terminalų darbą, atnaujinti jų parametrus ir programinę įrangą, perduoti mokėjimo operacijų duomenis į ekvairingo centrus. Sistemą sėkmingai naudoja skirtingi klientai daugiau nei dešimtyje valstybių. „TransLink.iQ“ yra gavusi Lietuvos metų gaminio aukso medalį.

„Mūsų sprendimas pranašus ir tuo, kad diegiant naujas „TransLink.iQ“ funkcijas, galima išplėsti standartines mokėjimo terminalų galimybes, pvz., įdiegti arbatpinigių palikimą, greitąjį mokėjimą QR kodo pagrindu, fiskalinių duomenų perdavimą realiuoju laiku ir kt. Galimybė diegti naujas funkcijas padeda įgyti funkcinį pranašumą ir generuoti papildomas pajamas, naudojant tuos pačius mokėjimo terminalus“, – teigia „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

„BS/2 Georgia“ kontraktą su „Liberty Bank“ dėl „TransLink.iQ“ įsigijimo pasirašė 2022 m. lapkritį. „Liberty Bank“ atstovai bendradarbiavo viso projekto diegimo metu, operatyviai sprendė visus kylančius klausimus. „ASHBURN International“ specialistai sistemą įdiegė per itin trumpą laikotarpį ir prie jos prijungė „Ingenico“ bei „Android“ pagrindu veikiančius SUNMI mokėjimo terminalus.

„Po kurio laiko aktyviai naudojami mokėjimo terminalai morališkai pasensta, tad bankas, sekdamas naujausiomis tendencijomis, nusprendė ne tik pasirūpinti įrenginių valdymo sistema, bet ir ta pačia proga atnaujinti pačius įrenginius, pasirinkdamas naujausius jų modelius“, – pasakoja „BS/2 Georgia“ direktorius Emilio Kiris.

Sakartvele „Penki kontinentai“ grupė bendradarbiauja dar su dviem bankais: „Bank of Georgia“ ir „TBC Bank“. Šiems bankams „ASHBURN International“ pirmoji šalyje pristatė SUNMI terminalus, kurie yra multifunkciniai, t.y. juose gali veikti kelios verslui reikalingos aplikacijos. „BS/2 Georgia“ šiems bankams teikia TaaS (angl. „Terminal as a service“) paslaugą, į kurią įeina terminalo nuoma, pakaitiniai terminalai, paslauga „Software as a service“ ir kt. Iš viso Sakartvele taip prižiūrima daugiau nei 36 tūkstančiai atsiskaitymo įrenginių. Paslaugoms įgyvendinti naudojamas „ASHBURN International“ sprendimas „TransLink.iQ“. „ASHBURN International“ specialistai per nuotolį iš Lietuvos teikia sistemos techninio monitoringo paslaugą.

Šaltinis: ashburn.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha