„Penkių kontinentų“ grupė trečius metus dalyvavo „DUOday“

Publikuota: 2023 m. gegužės 25 d. ketvirtadienis

„Penkių kontinentų“ įmonių grupė jau trečius metus prisijungė prie socialinės įdarbinimo agentūros SOPA iniciatyvos „DUOday“. Jos tikslas – sudaryti sąlygas negalią turintiems žmonėms integruotis į visuomenę, išbandyti įvairius darbus. Vieną darbo dieną žmogus su negalia ir jį priėmusios įmonės darbuotojas praleidžia kartu, sudarydami duetą (DUO), susipažįsta su įmonių veikla, išbando įvairias užduotis.

Šiemet pas mus atvyko Kęstutis, nevengiantis įvairaus darbo. „DUOday“ iniciatyvoje jis dalyvavo pirmą kartą.

Kęstutis pasižvalgė po „Penkių kontinentų“ biurą, susipažino su plačia įmonių grupės veikla, o vėliau liko padėti dirbti Ūkio skyriaus vadovui Mariui. Jiedu kartu tvarkė aplinką šalia biuro, apgenėjo krūmus.

Apsilankęs „Penkių kontinentų“ laisvalaikio erdvėse ir bibliotekoje, Kęstutis prasitarė, kad mėgsta skaityti istorines bei religines knygas, klausytis muzikos.

Nors „DUOday“ kasmet trunka tik vieną dieną, tokia iniciatyva gali sukurti nevienadienį poveikį. Žmonės su negalia gali išmėginti savo svajonių profesiją, o mes turime progą geriau pažinti jų gebėjimus. Ši diena ne tik atneša teigiamus pokyčius į šimtų žmonių su negalia gyvenimą, bet ir keičia mūsų visų požiūrį į žmonių įvairovę darbo rinkoje.

Šiemet prie „DUOday“ iniciatyvos prisijungė daugiau nei pusė šimto įmonių iš 18-ikos Lietuvos miestų. „Penkių kontinentų“ įmonių grupė džiaugiasi galėdama būti viena iš jų. Įmonių grupė siekia kuo dažniau prisidėti prie neįgalių asmenų integracijos į visuomenę  – nuolat remia Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendriją „Viltis“, kartu dalyvauja renginiuose, palaiko „Kavos galios“ darbo patirties iniciatyvą, kurios metu specialiųjų poreikių jaunuoliai verda kavą ir ja vaišina mūsų darbuotojus. Grupės įmonė BS/2 yra sukūrusi programinį sprendimą, pritaikantį bankomatus aklųjų ir silpnaregių poreikiams.

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: „Penki kontinentai“ Ūkio skyriaus vadovas Marius T., komunikacijos vadybininkė Loreta Klebonaitė-Šeibak, „DUOday“ dalyvis Kęstutis Rudzinskas, BS/2 Personalo vadovė Viktorija Mironova ir administratorė Darja Chaniutko, „Unikalus gyvenimas“ komunikacijos vadovė Ieva Jazavitienė.


Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai