UAB „Penki kontinentai“ pradeda plėtoti viešųjų miesto informacinių technologijų tinklą

Publikuota: 2002 m. vasario 10 d. sekmadienis • • • Peržiūrėta: 24

UAB „Penki kontinentai“ pradeda plėtoti viešųjų miesto informacinių technologijų tinklą. Pagrindinę tinklo techniką tiekia kompanija „Wincor Nixdorf“, o programinę įrangą - „Penki kontinentai“.
Infokioskus ketinama išdėstyti didžiausiuose Lietuvos miestuose. Šis tinklas ateityje galėtų padėti žmonėms transporto, pašto, medicinos ir kitais aktualiais klausimais.
Informacinis kioskas - tai interaktyvi, daugiafunkcinė savitarnos informacinių įrengimų koncepsija su integruotomis mažmeninės bankininkystės ir elektroninių pardavėjų sistemomis.
Jo pagalba galima atsiskaityti už GSM, laidinio ryšio, automobilio stovėjimo aikštelių, draudimo poliso įsigijimų ir kitas paslaugas, ar net apsipirkti parduotuvėje be pardavėjo.
Šiuo metu informaciniai kioskai, kaip informacijos perdavimo priemonė, labai populiarėja Europoje. Jie statomi įvairiausiose žmonių susibūrimo vietose - kino teatruose, oro uostuose, stotyse ir pan.
Informacija pateikiama įprastų tinklapių formatu, nes tokia forma labiausiai priimtina vartotojui.
Naudojant infokioskus, galima atlikti atsiskaitymus banko kortele. Beje, vienas bendrovės „Penki kontinentai“ infokioskų su įtaisyta vaizdo kamera, esantis interneto kavinėje „Despina“, šiuo metu sėkmingai dalyvauja Hario Poterio žaidime.
Jolanta Germanavičiūtė (svetainės www.harispoteris.lt redaktorė): „Šiuo metu vyksta konkursas „Kuo aš panašus į Harį Poterį?“, ir jame dalyvauja žmonės, kurie fotografuojasi infokiosko pagalba. Infokioskas prieš du mėnesius buvo pristatytas „Hario Poterio ir išminties akmens“ filmo premjeroje „Vingio“ kino teatre. Dabar šis infokioskas stovi „Penkių kontinentų“ interneto kavinėje „Despina“, čia žmonės taip pat eina ir fotografuojasi.
Infokiosko pagalba jau padaryta per tūkstantis nuotraukų Hario Poterio konkursui. Plačiau apie tai - www.harispoteris.lt.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: