Paauglės sveikos gyvensenos mokėsi iš krepšininkių

Publikuota: 2015 m. kovo 17 d. antradienis

Š.m. kovo 12 dieną socialinės akcijos „Protas, grožis, sveikata – mūsų ateities pradžia“ dalyvės susitiko su „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkėmis. Mykolo Romerio universiteto sporto salėje paauglės mankštinosi ir kartu su profesionalia moterų komanda žaidė krepšinį. Fotografas Gytis Rožanskas užfiksavo įsimintinas akimirkas.

Socialinę akciją „Protas, grožis, sveikata – mūsų ateities pradžia“ įgyvendina Grigiškėse įsikūręs atviras jaunimo centras „Mes patys“. Projekte dalyvauja 14–16 metų merginos iš socialiai remtinų, nepilnų šeimų, kurios susiduria su materialinėmis problemomis. Merginas norima paskatinti pozityviau žiūrėti į gyvenimą, rūpintis savo sveikata, sveika gyvensena.

Anot projekto sumanytojos ponios Tatjanos Černiavskienės, laukti fotosesijos pradžios mergaitės ima labai anksti. Jos kone skaičiuoja valandas, kada ateis laikas vykti į suplanuotą susitikimą su žinomais sporto ir verslo atstovais. Tačiau ne mažiau džiaugsmo tokie susitikimai suteikia ir tiems, su kuriais susitinkama. Sportinių aukštumų pasiekusioms moterims bendravimas su paprastomis, nuoširdžiomis, smalsiomis ir norinčiomis sveikai gyventi mergaitėmis taip pat sukelia pačias geriausias emocijas.

„Smagu parodyti merginoms, kad galima sveikai gyventi ir, kad tai yra labai linksma. Jei dėl tavo įtakos jos pasirinks sveiką gyvenimo kelią, tai bus didžiausias atpildas“, – sakė krepšinio komandos kapitonė Eglė Šniokaitė.

Treniruotė su profesionaliai sportuojančiomis krepšininkėmis Grigiškių moksleivėms sukėlė pozityvių minčių apie sporto naudą, sveikos gyvensenos prasmę, privertė pamąstyti apie ateities kelio pasirinkimą. Kovo pabaigoje numatytas merginų susitikimas su stipriausiu Lietuvoje žmogumi Žydrūnu Savicku.

Socialinės akcijos partneriai: Vilniaus miesto savivaldybės administracija, Labdaros ir paramos fondas „Langas į pasaulį“, informacinių technologijų ir telekomunikacijų įmonė „Penki kontinentai“. Šios įmonės TV kanalo „Penki TV“ kūrybinė komanda nuolat rengia reportažus iš kiekvieno akcijos renginio.

Šaltinis: Penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha