Didžiausiame žaibo šachmatų turnyre Lietuvoje – Europos čempiono triumfas

Savaitgalį „Siemens“ arenoje vyko didžiausias Lietuvos istorijoje tarptautinis žaibo šachmatų turnyras „Admiral CUP – 2016“. skaityti »

Lietuva mini 25 metus internete

Lietuva mini 25 metų sukaktį, kuomet 1991 metų spalio 10 dieną Lietuva tapo pasaulio kompiuterių tinklo – Interneto nare, kuris ką tik nepriklausomybę atgavusiai trijų milijonų gyventojų valstybei suteikė galimybės būti matomai, nepriklausomai, pažangiai. skaityti »

Kviečia finansinių technologijų konferencija

Vilniuje prasidėjo Finansų ministerijos kartu su Lietuvos banku ir Londono sičiu organizuota finansų technologijų (FinTech) tendencijoms ir perspektyvoms aptarti skirta konferencija. skaityti »

VDU daugiafunkciniame centre – įprasminta pasaulio lietuvių tinklo idėja

Spalio 6 dieną, Kaune, istorinėje Naujamiesčio dalyje (V. Putvinskio g. 23), duris atvers naujas modernus, darnaus vystymo principus atitinkantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras. skaityti »

Spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena

Spalio 5 dieną yra minima Tarptautinė mokytojų diena. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų ir atsakingą mokytojo darbą. Paprastai spalio 5 d. mokyklinukai pradeda nešdami gėlės žiedą savo mokytojoms, mokyklose ir kitose ugdymo įstaigose tradiciškai vyksta šios dienos minėjimas. skaityti »

Seime vyks šachmatų turnyras, skirtas Seimo nariui Vytautui Galvonui atminti

Rugsėjo 30 d., penktadienį, 18 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje vyks tradicinis žaibo šachmatų turnyras, skirtas 2015 m. vasarą tragiškai žuvusio IX ir X Seimų nario Vytauto Galvono atminimui. skaityti »

Vilniuje ir Kaune – galimybė susipažinti su Lietuvoje sukurtais išradimais

Ar įmanoma žmogaus balsą nufotografuoti? O nanopalydovą pakelti viena ranka? Kaip išsispausdinti 3D rašiklį? Apie šias ir daugybę kitų inovacijų galima sužinoti tiesiai iš jų kūrėjų lūpų ir jas išbandyti dviejose „Inovacijų savaitės 2016“ parodose. skaityti »

Vilniuje – apdovanojimų „Metų paslauga 2016“ baigiamasis renginys

Š. m. rugsėjo 28 dieną 15 val. verslo centre „k29“ (Konstitucijos pr. 29, Vilnius) vyks Lietuvos verslo konfederacijos inicijuotų Nacionalinių verslo apdovanojimų „Metų paslauga 2016“ baigiamasis renginys. skaityti »

Pedagogai kviečiami į „Mokytojų festivalį“

Spalio 5 dieną Tarptautinės mokytojų dienos proga Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru bei partneriais organizuoja „Mokytojų festivalį“. skaityti »

Rugsėjį minima Europos kalbų diena

Šios gražios šventės tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje. skaityti »