Atidaryta Grytės Pintukaitės – Valečkienės tapybos darbų paroda „Moterystės ilgesiui“

Publikuota: 2007 m. gegužės 16 d. trečiadienis • • • Peržiūrėta: 46

Motinos dienos išvakarėse Sodros Mokymo centro Galerijoje atidaryta Grytės Pintukaitės – Valečkienės tapybos darbų paroda „Moterystės ilgesiui“.
Moteriškojo personažo dailininkė, motinystę suvokianti kaip paslaptingiausią ir švenčiausią reiškinį, Motinos dienai skirtoje parodoje pristato per 20 portretinio žanro paveikslų. Erdvioje mokymo centro fojė eksponuojami ne tik menininkių ir artistiškos natūros moterų portretai. Keletas personažų – niekam nežinomos, tačiau išsiskiriančios iš minios meniškomis sielomis įvairaus amžiaus moterys.
Tarp didelio formato paveikslų, kurių dauguma nutapyti aliejiniais dažais ant drobės, yra ir Grytės autoportretų, atskelidžiančių vis kitą tapytojos veidą. Keisdama stilistiką ir temas ji įkūnija skirtingų moterų vaidmenis, perteikia tuolaikines kūrybines nuotaikas.
Nemažai vietos parodoje užima mamos ir vaiko tematinės kompozicijos. Vaikus autorė suvokia, kaip neatsiejamą moters sielos ir kūno dalį. Grytė Pintukaitė – Valečkienė iki šiol yra dalyvavusi 38 bendrose dailės parodose bei trijuose tarptautiniuose simpoziumuose, surengusi 19 personalinių parodų. „Sodros“ mokymo centro galerijoje jos paveiklsai bus eksponuojami gegužės ir birželio mėnesiais.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: