Interaktyvioji televizija IPTV

Publikuota: • • • Peržiūrėta: 69

Iš pradžių buvusi nespalvota, dabar – spalvota, siūlydama visiškai naujų galimybių, televizija milžiniškais šuoliais lekia į skaitmeninį pasaulį, kuriame pamažu „atgyja“ ir tampa interaktyvi.
Specialistų teigimu, interaktyvioji televizija turi keletą jai būdingų savybių. Visų pirma tai puikios kokybės vaizdas ir garsas. Tačiau vien to negana. Televizija „gyva“ tampa tuomet, kai žiūrovui sugeba pasiūlyti daugybę įvairiausių galimybių, kurių neįstengia suteikti įprasta televizija: sužinoti visą informaciją apie tai, kas yra rodoma, pačiam rinktis tai, ką nori matyti, keisti transliuojamo televizijos kanalo parametrus: kalbą, vaizdo takelį bei titrus.
Be to, naujo tipo televizija gali pasigirti ir televizijai nebūdingomis paslaugomis. Viena tokių – virtuali vaizdo nuoma. Naudojantis ja filmus galima nuomotis neišeinat iš namų – tiesiog televizoriaus ekrane. Be to, interaktyvioji TV turi ir daugiau unikalių savybių: per televizorių galima pirkti ir parduoti įvairias prekes bei paslaugas, apmokėti banko sąskaitas, tiesiogiai bendrauti su draugais pokalbių svetainėse (angl. chat) ir kt.
Interaktyvioji televizija pasižymi puikia vaizdo ir garso kokybe. Taip yra todėl, kad skaitmeninis signalas žymiai atsparesnis trukdžiams nei įprastas – analoginis. Televizoriuje rodomas vaizdas yra be atspindžių, trukdžių, „sniego“ ar kitų kokybę prastinančių veiksnių.
Dėl tam tikrų transliavimo ypatybių interaktyvioji televizija gali transliuoti netgi naudodama didelės raiškos (angl. HDTV – High Definition Television) technologiją. Todėl vartotojai mato didelės raiškos (HD) kanalus.
Komentuoja nepriklausomas ekspertas Skaitmenine.lt projekto vadovas Vytautas Ledzinskas.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: