Lietuvos mokyklose pradėta diegti gyvenimo įgūdžių ugdymo programa

Publikuota: 2007 m. rugsėjo 10 d. pirmadienis • • • Peržiūrėta: 76

Kaip padėti jaunimui tapti aktyviais visuomenės nariais? Išmokyti ne tik skaityti, rašyti ir skaičiuoti, bet ir būti atsakingiems, padėti suformuoti tvirtus ryšius su šeima, bendraamžiais, mokykla, visu supančiu pasauliu, suvokti savo vertę, išugdyti pasitikėjimą savimi?
Jau kelintus metus į šiuos klausimus įvairių mokyklų mokytojams padeda atsakyti didžiausios pasaulyje humanitarinę pagalbą teikiančios organizacijos Lions Clubs International nariai, Lietuvoje pradėję diegti paauglystės įgūdžių ugdymo programą – „Paauglystės kryžkelės. Gyvenimo įgūdžių ugdymas“ .
Pasak klubo atstovų, programa, kurios misija – padėti suaugusiems užauginti rūpestingą ir atsakingą jaunąją kartą, turi du pagrindinius tikslus. Vienas iš tikslų – padėti mokykloms stiprinti akademinius gebėjimus. Tai daroma skatinant moksleivių emocinę ir socialinę raidą. Moksleiviai mokomi save kontroliuoti, suvokti savo vertę, ugdomas atsakomybes jausmas. Kitaip sakant, programa skatina socialinį ir emocinį vystymąsi. Taip pat tai yra narkotikų prevencijos programa, kuria siekiama išmokyti vaikus gyventi sveikai, ir priimti teisingus sprendimus savo gyvenime
Lietuvoje programa buvo pradėta diegti Klaipėdos mokyklose, tačiau šią vasarą mokymai surengti ir Vilniuje - privačioje Tatjanos Liubertienės mokykloje. Rugpjūčio mėnesį šioje mokykloje surengtus seminarus, apie moksleivių bendravimo gerinimą, stresų, konfliktų ir emocijų valdymą, žalingus įpročius, išklausė ir sertifikatus gavo 27 įvairių dalykų mokytojai.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: