Moksleiviai – prieš smurtą, plintantį per informacines technologijas

Publikuota: 2007 m. birželio 15 d. penktadienis • • • Peržiūrėta: 36

Birželio 1 dieną Vilniuje vyko moksleivių konferencija „Informacinės technologijos ir smurtas prieš vaikus“ - vienas baigiamųjų akcijos „Gegužė mėnuo be smurto prieš vaikus“ renginių.
Visą mėnesį Lietuvoje vykstančią akciją, kurios tikslas – ugdyti visuomenės atsakomybę už kiekvieną vaiką ir nepakantumą smurtui, jau ketvirtus metus iš eilės surengė organizacija „Gelbėkit vaikus“.
Konferencijoje „Informacinės technologijos ir smurtas prieš vaikus“, kuria siekta atkreipti visuomenės dėmesį į grėsmes, kylančias vaikų saugumui naudojantis informacinėmis technologijomis, pranešimus skaitė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ministerijų, Vilniaus savivaldybės atstovai, "Vaikų linijos" vadovas Robertas Povilaitis ir kiti. Savo nuomonę apie neigiamą įtaką sveikatai ir psichikai, kurią vaikai gali patirti naudodamiesi informacinėmis technologijomis, išsakė ir patys moksleiviai – visoje Lietuvoje įsteigtų Vaikų grupių prieš smurtą nariai.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: