Pasiekti nauji bėgimo į Europos dangoraižį rekordai!

Publikuota: 2007 m. gegužės 23 d. trečiadienis • • • Peržiūrėta: 31

Šeštadienį vykusiame pasiekti tarptautinio bėgimo į „Europos“ dangoraižio 31-ą aukštą nauji rekordai. Aukščiausio biurų pastato Baltijos šalyse 1010 laiptelių arba 116 m aukštį moterų profesionalių grupėje per 3 minutes ir 28 sekundes įveikė Laura Asadauskaitė, o vyrų, per 2:55 – Vitalij Gorlukovič.
Jau ketvirtus metus iš eilės rengiamose varžybose šiemet jėgas iš viso išbandė daugiau kaip 500 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos. 2004 m. jų buvo 200, o pernai - 450. Varžybose dalyvauti galėjo visi iš anksto užsiregistravę, ne jaunesni kaip 18 metų asmenys.
Nugalėtojai šiemet pasidalijo didesnį nei 50 000 litų prizų fondą. Šiemet pirmą kartą sportininkai profesionalai ir mėgėjai varžėsi atskirose grupėse. Absoliučioje įskaitoje tarp mėgėjų pirmą vietą vyrų grupėje užėmė Lebedev Andrej, distanciją įveikęs per 3 min. ir 17 sek., o moterų - Audronė Dulkienė per 4 min ir 25 sek.
Kaip ir pernai, vilkėdami specialią aprangą ir amuniciją, rungėsi ugniagesių gelbėtojų komandos iš Lietuvos, Baltarusijos ir Lenkijos bei Lietuvos karo akademijos kariūnai. Šiemet nugalėtojo vardas atiteko Minsko komandai.
Šeštadienį į renginį sostinės Europos aikštėje susirinkę žiūrovai galėjo mėgautis naujomis atrakcijomis - breiko šokėjų pasirodymais, nemokama galimybe užkopti į dirbtinę uolą ar išbandyti specialią šokdynę.
UAB „Penki kontinentai“, visiems smalsuoliams Europos prekybos ir verslo centro ekranuose tiesiogiai transliavo varžybų vaizdą iš starto ir finišo vietų, 21 ir 26 aukštų per skaitmeninę „Penki TV“ televiziją.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: