Pekino olimpinių žaidynių dienoraštis

Publikuota: 2008 m. rugpjūčio 16 d. šeštadienis • • • Peržiūrėta: 25

Šiandien dar vieną gražią pergalę sirgaliams padovanojo Lietuvos krepšininkai. Sužaidę puikų ketvirtąjį kėlinį rezultatu 86:73 jie palaužė Kroatijos rinktinę ir užsitikrino pirmąją vietą A grupėje.
Mūsiškių gretose išsiskyrė 20 taškų pelnęs olimpinės rinktinės debiutantas Mindaugas Lukauskis. 18 pridėjo Linas Kleiza, o 12 – Simas Jasaitis. Kroatams 13 taškų pelnė Leni Roko Ukičius, 11 – Zoranas Planiničius. Kitas rungtynes pirmadienį Lietuvos komanda žais su Australijos rinktine, kuri šiandien kiek netikėtai rezultatu 95:80 įveikė Europos čempionus rusus. Prie Australų pergalės daugiausia prisidėjo Endriu Bogutas ir Si Džei Brutonas, pelnę po 22 taškus. Rusijos rinktinėje pasižymėjo Viktoras Chriapa, kurio sąskaitoje 21 taškas. Kitose šios dienos krepšinio rungtynėse Argentina 97:82 nugalėjo Iraną, o B grupėje Graikija rezultatu 102:61 sutriuškino Angolą.
Moterų buriavimo varžybose „Laser Radial“ klasėje toliau puikiai sekasi mūsų sportininkė Gintarei Volungevičiutei. Šiandien vykusiame penktajame plaukime ji finišavo pirma ir bendroje įskaitoje išsaugojo antrą vietą. Rytoj buriuotoja dalyvaus šeštajame plaukime iš 10-ies.
Mūsų lengvaatlečiams šiandien sekėsi skirtingai. Pasaulio ir olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna jau pirmuoju bandymu nusviedęs įrankį 65 metrus ir 84 centimetrus pateko į pirmadienį vyksiantį varžybų finalą. Vakar neblogai pasirodę mūsų septynkovininkės Austra Skujytė ir Viktorija Žemaitytė šiandien varžybas turėjo baigti. Abi lietuvės penktojoje rungtyje - šuolių į tolį varžybose - šeštadienį atliko po tris nesėkmingus bandymus ir buvo priverstos pasitraukti. Bėgikė Eglė Balčiūnaitė šiandien 800 m bėgimo pusfinalyje distanciją įveikė per 2 minutes 2 ir 59 šimtąsias sekundes į finalą neprasimušė. O sprinterė Lina Grinčikaitė 100 m. nubėgusi per 11 ir 43 šimtąsias sekundės pateko į varžybų ketvirtfinalį. 20 km sportinio ėjimo varžybose šeštadienį Lietuvos atstovas Marius Žiūkas distanciją įveikęs per 1 val. 19 min ir 1 sek. užėmė 35-ąją vietą.
Dviračių treke šiandien startavusi 21–erių Vilija Seraikaitė antrajame atrankos etape 3 km distanciją įveikė per 3 min. 36 ir 808 tūkstantąsias sek. 5-ias ir 23 tūkstantąsias sek. pralaimėjusi varžovei ukrainietei, galutinėje įskaitoje ji liko 6-a. Dviračių treke sprinto rungtyje rytoj pasirodys Simona Krupeckaitė, o Živilė Balčiūnaitė ir Rasa Drazdauskaitė bėgs maratoną. Toliau taip pat varžysis buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė.
Linkime mūsų olimpiečiams sėkmės, o visiems sirgaliams – kuo daugiau džiugių akimirkų. Primename, kad visus žaidynių rezultatus ir daug kitos įdomios informacijos rasite naujienų portale www.olimpiada.lt.

komentuoti

     

 


Captcha
 

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: