Pekino olimpinių žaidynių dienoraštis

Publikuota: 2008 m. rugpjūčio 23 d. šeštadienis • • • Peržiūrėta: 27

Priešpaskutinę Pekino olimpinių žaidynių dieną Lietuvos sportininkai nerungtyniavo. Vieninteliai krepšininkai rytoj, penktąją olimpiadą iš eilės, kovos dėl bronzos apdovanojimų.
Vakar po atkaklios pusfinalio kovos rezultatu 86:91 lietuviai nusileido pasaulio čempionams ispanams. Komentuodami rungtynes, mūsų komandos treneriai ir žaidėjai teigė, kad laimėti rungtynes sukliudė per didelis pražangų ir klaidų skaičius.
Mače dėl bronzos lietuviai susitiks su Argentinos rinktine, kurią jau buvo įveikę pogrupio varžybose. Antrajame pusfinalyje argentiniečiai vakar rezultatu 81:101 nusileido turnyro favorite laikomai Jungtinių Valstijų komandai. Šiose rungtynėse trauma atsinaujino vienam iš Argentinos komandos lyderių E. Ginobiliui. Paskutinį mačą mūsų krepšininkai žais rytoj 7 valandą ryto Lietuvos laiku.
Rytoj olimpiados uždarymo ceremonijoje sportininkų eisenoje Lietuvos trispalvę neš sidabro medalį iškovojusi mūsų buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė.
Į Vilnių paskutiniai mūsų šalies sportininkai turėtų išskristi pirmadienį.
Pekino olimpiadoje lietuviai jau iškovojo penkis medalius – du sidabro ir tris bronzos. Tai daugiau nei prieš ketverius metus vykusiose Atėnų olimpinėse žaidynėse. Tada mūsų sportininkai iškovojo vieną aukso ir du sidabro medalius.
Valstybių rikiuotėje Lietuvos komanda užima 55-ąją vietą. Mūsų kaimynė Latvija su vienu aukso, sidabro ir bronzos medaliu yra 42-a, o Estija su auksu ir sidabru – 43-ia. Pagal pelnytus apdovanojimus Kinijos sportininkai ir toliau užtikrintai pirmauja. Amerikiečiai yra antri, o rusai – treti. Atėnų žaidynėse pirmoji buvo Jungtinių Valstijų olimpinė rinktinė, Kinija liko antra o Rusija – trečia.
Beje, jeigu būtų skaičiuojama, kiek visų spalvų medalių tenka 1 000 šalies gyventojų, tai Didžiosios Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC skaičiavimais, Lietuva patektų į pirmąjį dešimtuką.
Visus žaidynių rezultatus ir daug kitos įdomios informacijos rasite naujienų portale www.olimpiada.lt.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: