Komunikacija – XXI amžiaus gyvenimo būdas

Naudotis elektroniniu paštu bus galima be kompiuterio

Šiandien technologijos keičiasi ne dienomis, bet valandomis dėka specialistų, kurių pagrindinis įgyvendintų sprendimų tikslas – komunikacija. Technologijos nuolat tobulėja, todėl atsiranda galimybė bendrauti vis didesniu atstumu. „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ paslaugų, susijusių su duomenų perdavimu, t. y. komunikacija, greitis jau siekia 1 Gb/s.

Pradžių pradžia

1998-ųjų metų spalio 28 dieną „Penkių kontinentų“ įmonių grupė įkūrė antrinę įstaigą – UAB „Skaineta“. Pagrindinis tikslas – komunikacija – buvo įgyvendintas šviesolaidiniu interneto tinklu.

2004-aisiais metais UAB „Skaineta“ buvo pervadinta į UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, šių metų spalio 7 d. atšventusią jau antrąjį gimtadienį. Per šį laiką pasikeitė ir įmonės paslaugų kiekybė, ir kokybė. Vartotojai gali džiaugtis ne tik sparčiu internetu, bet ir žiūrėti internetinę televiziją, klausytis radijo stočių, bendrauti su draugais IP telefonija, varžytis žaisdami kompiuterinius žaidimus ar šachmatais, siųstis vaizdo bei garso medžiagos, apsipirkti el. parduotuvėje bei susimokėti už paslaugas internetu.

Šiandien „Komunikacijų centras“ siūlo ir internetą, ir su juo susijusių išskirtinių paslaugų: TV studiją (www.mediacentras.lt), „Penkių kontinentų“ renginių sales (www.renginiai.5ci.lt) bei informacinį ir pramoginį tinklalapį www.penki.lt.

Šviesolaidis – XXI a. kasdienybė

„Skynet“ interneto tinklas, kurio šviesolaidis Vilniuje siekia net 800 km bei jungia daugiau nei 70 tūkst. vilniečių namų, ir toliau sėkmingai plečiasi, užkariaudamas vis naujus mikrorajonus – Baltupius ir Santariškes. Didėja ir jo greitis, kuris dabar, naršant po užsienio tinklalapius, siekia 220 Mb/s, o Lietuvos – iki 1 Gb/s. Tokio interneto greičio pakaktų ne tik intelektualiajam būstui (angl. SmartHouse), bet ir intelektualiajam miestui, jei toks būtų, kuriame „Skynet“ įdiegtų jau visuomenei siūlomas XXI a. paslaugas – el. mokslą, el. mediciną ar el. policiją.

Beje, dabar visi, užsisakę „Skynet“ paslaugas iki lapkričio 30-os dienos, turi galimybę sužaisti momentinėje loterijoje ir gauti neįtikėtinų, net iki 100 proc., mėnesinio mokesčio nuolaidų. Kita ne ką prastesnė akcija, kuri galios iki 2007 m. vasario 28-os dienos, pavadinta „Internetas darbuotojui“. Juridiniai asmenys – esantys ar būsimi „Skynet“ vartotojai – gali sumažinti mėnesinį mokestį savo darbuotojams, t. y. vietoj 82 litų mokėti 59 („Sky Gold“ planas), o vietoj 49 – 39 litus („Sky Silver“ planas).

TV studija – kiekvienam

TV studijos paslaugų spektras yra labai platus – nuo trumpų siužetų, pasakojančių apie Lietuvos įvykius, iki ilgų, didžiules įmones reprezentuojančių filmų. Studija taip pat kuria filmus, reklamas, montuoja vaizdo kasetes bei fotografijas, perrašo vaizdo medžiagą į skaitmenines laikmenas bei rengia įvairių renginių tiesiogines transliacijas internetu.

Penki.lt tinklalapio lankytojai Medijos centro skiltyje gali pasižiūrėti visuomenei aktualių vaizdo siužetų, analitinio bei pramoginio turinio reportažų. Čia yra parengta naujausių filmų apžvalgų, o smalsuoliams 24 valandas per parą rodoma tiesioginė transliacija iš įvairių Vilniaus vietų. Maža to, lankytojai internetinėmis kameromis gali pasižiūrėti ir vaizdų iš didžiausių parodų. Gera žinia, kad artimiausiu metu bus transliuojama internetinė televizija „Penki TV“.

„Artimiausi TV studijos planai – atskiru kanalu pradėti transliuoti savo programą, kuri bus integruota į penki.lt, bei įgyvendinti IPTV projektą. Iš pradžių internetu mes retransliuosime lietuviškas programas, o vėliau bus galimybė rodyti ir populiariausius užsienio kanalus. Žinoma, bus prienama ir „užsakyto vaizdo“ paslauga ir kt.“ – pasakoja UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ skyriaus vadovas Rimgaudas Leonavičius.

Penki.lt – daug viename!

Penki.lt – visų „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ projektų ašis – susideda iš 11 skyrių: „Skynet“ – šviesolaidinis interneto tinklas; Sužinok – naujienų skiltis; Miestas – viskas apie Vilniaus miestą; Medijos centras – vaizdo siužetai; Renginių centras – renginių organizavimas; Ieškok – paieškos sistema; Pramogos – laisvalaikis; Pažintys – pasimatymų vieta; „Top 100“ – statistika; Gyvūnai – patarimai, pasiūlymai ir kt. gyvūnų mylėtojams; Pirk – elektroninė parduotuvė.

Internautams šiame tinklalapyje laikas tikrai neprailgs. Jame galima ne tik paskaityti naujausių verslo žinių, sužinoti valiutų kursus, skrydžių tvarkaraščius, susipažinti su tinklalapių lankomumo statistika ir kt., bet ir pramogauti. Norintys gerai praleisti laisvalaikį, čia ras internetinių žaidimų, juokingų vaizdo siužetų, fotografijų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Ieškantys naujų gyvenimo patyrimų gali pasinerti į pažinčių skiltį, o norintys ko nors mielo širdžiai – užsukti į gyvūnų skyrių. Ir tai dar ne viskas! Vartotojams suteikiama galimybė prisidėti prie tinklalapio kūrimo, siunčiant savo vaizdo siužetus, fotografijas bei anekdotus.

Renginiai „ant debesų“

„Penkių kontinentų“ Renginių centras, įkurtas aukščiausiame Baltijos šalyse dangoraižyje – Verslo centro „Europa“ 31-ajame aukšte. Renginių salė talpina daugiau nei 100 žmonių ir lengvai pritaikoma tiek verslo konferencijoms, tiek linksmiems draugų vakarėliams. Čia galima pasidžiaugti išskirtiniu vaizdu lauko terasoje – iš 31 aukšto visas Vilnius matosi kaip ant delno.

Renginių centre įdiegtos naujausios technologijos suteikia klientams išskirtinį patogumą. Per renginį galima naudotis trimis projektoriais ir ekranais, nešiojamais kompiuteriais ir plazminiu televizoriumi, sinchroninio vertimo įrenginiais. Yra net galimybė renginį tiesiogiai transliuoti internetu dešimtims ar net šimtams pasaulio valstybių. Be to, norintieji gali užsisakyti valgių iš mėgstamo restorano – keptos duonos su sūriu lemiamoms krešinio rungtynėms arba įdarytų aštunkojų ypatingam jubiliejui. Pageidaujant, visi renginiai įrašomi į pasirinktas laikmenas ar saugomi Medijos centro saugykloje. Juk geriausius savo gyvenimo įvykius norisi parodyti draugams, vaikams ar anūkams.

„Šiandien mes galime pasidžiaugti ne tik dideliu klientų skaičiumi, bet ir užkariautu verslininkų palankumu, kurie, esant galimybei, siūlo mūsų renginių sales savo klientams. Artimiausiu metu savo gerbėjus nudžiuginsime naujomis paslaugomis, bet kol kas nė žodžio apie tai. Tebūnie jiems staigmena,“ – pasakoja Renginių centro vadovė Aurelija Krupickienė.