„Nokia“ ir „Microsoft“ pasirašė galutinę bendradarbiavimo sutartį

Pasaulinė mobiliųjų telefonų rinkos lyderė „Nokia“ ir programinės įrangos kūrėja milžinė „Microsoft“ paskelbė pasirašiusios galutinį bendradarbiavimo susitarimą, kurio pagrindu kurs naują pasaulinę mobiliąją ekosistemą. Susitarimas pasirašytas anksčiau, nei planuota.

Tuo pačiu „Nokia“ ir „Microsoft“ pareiškė, kad sparčiai progresuoja kurdamos pirmuosius „Nokia“ įrenginius su „Windows Phone“ operacine sistema – prie jų dirba šimtai žmonių iš abiejų kompanijų. „Nokia“ taip pat adaptuoja pagrindines programas ir paslaugas „Windows Phone“ platformai bei kartu su „Microsoft“ ėmėsi dirbti su programų kūrėjais.

„Abipusiškai naudingą bendradarbiavimą pradėjome aukščiausiu lygiu, – sakė „Nokia“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Stephenas Elopas. – Suvienijome savo galimybes ir kuriame bendrą konkurencingą pasiūlymą rinkoje, kuris bus mūsų partnerystės pagrindas.“

„Mūsų susitarimas yra naudingas visai industrijai, – teigė „Microsoft“ vykdomasis direktorius Steve Ballmeris. – Suvienijusios jėgas „Nokia“ ir „Microsoft“ sparčiau kurs inovacijas ir galimybes vartotojams bei partneriams“.

Pasirašius galutinius susitarimus, abi kompanijos pradės bendradarbiauti su mobiliojo ryšio operatoriais, programų kūrėjais ir kitais partneriais, siekdamos parodyti jiems naujos ekosistemos vertę.