Pirmieji „Nokia“ telefonai su „Windows Phone 7“ debiutuos Europoje

Diena, kuomet bus pristatyti pirmieji „Nokia“ išmanieji telefonai su „Windows Phone 7“ operacine sistema nenumaldomai artėja, o didžiausiose Europos šalyse gyvenantys žmonės įsigyti šiuos daugiafunkcius įrenginius galės pirmieji.

„Mobile Telecompaper“ konferencijoje „Nokia Europe“ viceprezidentas  Viktoras Sydžas (Victor Saeijs) oficialiai patvirtino, kad „Nokia“ pirmiausia planuoja naujus telefonus su „Windows Phone 7“ pristatyti šešiose Europos valstybėse.

Į šį laimingųjų sąrašą pateko Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Olandijos, Ispanijos, ir Jungtinės Karalystės valstybės, tačiau yra galimybė, kad šį sąrašą papildys ir Rusija. Galbūt keista šiame sąraše matyti Olandiją, tačiau Viktoras Sydžas (Victor Saeijs) paaiškino, kad ši šalis pasirinkta dėl unikalios rinkos. Pranešime teigiama, kad būtent išmanieji telefonai čia užima net 80 proc. visos mobiliųjų telefonų rinkos ir stipriai lenkia kitas Europos šalis.

Viceprezidentas dar kartą patvirtino, kad pirmųjų „Nokia“ telefonų su „Windows Phone 7“ operacine sistema tikrai sulauksime jau šias metais. Konferencijos metu Viktoras Sydžas (Victor Saeijs) taip pat gyrėsi, kad jau šiuo metu kišenėje nešiojasi naujojo „Nokia“ daugiafunkcio įrenginio prototipą, bet, žinoma, jo neparodė.