„Nokia N950“ išmanusis telefonas palaikys „MeeGo“

Vakar buvo pristatyta „MeeGo“ operacine sistema, skirta išmaniesiems telefonams, bei daugiafunkcis įrenginys „Nokia N950“, vadinamas „Nokia N9“ broliu.

„Nokia N950“ turi beveik tokias pačias technines charakteristikas, kaip ir „Nokia N9“ išmanusis telefonas, tačiau pasižymi tuo, jog turi išstumiamą klaviatūrą.

„Nokia N950“ tai tas pats įrenginys, kuris sausio mėnesį buvo pristatytas internete. Tačiau tada buvo manyta, jog tai bus pirmasis oficialus „MeeGo“ išmanusis telefonas. Bet šis naujas išmanusis telefonas pardavimo salonų lentynų nepasieks, jis bus skirtas „MeeGo“ operacinę sistemą kuriantiems ir plėtojantiems asmenims.

„N950“ korpusas bus gaminamas iš aliuminio, ir nebus vientisas. Išmanusis telefonas pasižymės tuo, kad palaikys „Bluetooth 2.1“, o ne „Bluetooth 4.0“, turės 4 colių TFT tipo FWVGA (854×480) raiškos ekraną, 8 megapikselių kamerą bei 1320 mAh talpos bateriją.

Deja, kol kas būsimos „Nokia N950“ kainos kompanija neatskleidžia, tik pabrėžia, kad šių „MeeGo“ operacinės sistemos kūrėjams skirtų įrenginių kiekis bus ribotas.