Įmonėms, nukentėjusioms dėl banko SNORAS pagalbą teikia INVEGA, VMI ir „Sodra“

Įmonės, turėjusios sąskaitas ar indėlius banke SNORAS naudojasi valstybės institucijų pasiūlytais instrumentais ir kreipiasi į INVEGĄ, Valstybinę mokesčių inspekciją bei „Sodrą“.

„Draustos įmonių sumos yra saugios ir pasieks verslą pirmiausia“, – teigia ūkio ministras Rimantas Žylius. Pasak jo, verslui šie pinigai yra reikalingiausi, nes tai yra darbuotojų atlyginimų mokėjimo ir įmonių veikos tęstinumo klausimas.

Praėjusią savaitę Ūkio ministerija nurodė keletą galimybių įmonėms, susidūrusioms su problemomis po banko SNORAS bankroto. Apie turimas draustas ir nedraustas sumas banke SNORAS įmonės kviečiamos teikti informaciją INVEGAI. Tai iki šios dienos padarė 15 įmonių. Šias įmonių problemas INVEGA nagrinėja individualiai, taip pat ieško sprendimų įmonėms, kurioms reikalingas kreditavimas.

Ūkio ministerija ir toliau rekomenduoja įmonėms kreiptis į INVEGĄ konsultacijų telefonu 8 5 2107438 arba internetu www.invega.lt ir suteikti informaciją INVEGAI apie įmonių turimus indėlius banke.

Įmonėms, patiriančioms sunkumų dėl banko SNORAS patariama teikti prašymus Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos (VMI) dėl atleidimo nuo delspinigių. Taip pat su VMI įmonės gali sudaryti sutartis dėl mokestinių paskolų, kurios leistų atidėti mokesčių mokėjimą bei sudaryti mokesčių mokėjimo grafikus per tam tikrą laikotarpį.

Tokiais siūlymais jau pasinaudojo 100 įmonių, kurios Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė prašymus atleisti nuo delspinigių už nesumokėtus mokesčius. Taip pat VMI gavo kelių įmonių prašymus sudaryti mokestinių paskolų sutartis.