SEB bankas draudimo išmokas banko SNORAS indėlininkams pradės mokėti trečiadienį – gruodžio 14 dieną

SEB bankas trečiadienį, gruodžio 14 dieną, pradės mokėti indėlių draudimo išmokas gyventojams ir Vilniaus apskrities įmonėms, laikiusiems lėšas banke SNORAS. Valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“ antradienį pervedė SEB bankui lėšas, skirtas išmokoms išmokėti – daugiau kaip 3,75 mlrd. litų, taip pat bankui pateikė banko SNORAS indėlininkų sąrašą, pagal kurį SEB bankas išmokės šias lėšas daugiau kaip 350 tūkst. indėlininkų – gyventojų ir Vilniaus apskrities įmonių.

„Iš „Indėlių ir investicijų draudimo“ sulaukėme indėlininkų sąrašo ir gavome visą indėlininkams skirtą draudimo išmokų sumą, todėl ryt būsime pasirengę pradėti mokėti šias lėšas. Stengiamės, kad šis procesas būtų sklandus ir greitas, kad žmonės ir įmonės draudimo lėšas gautų kaip įmanoma greičiau, todėl visi SEB banko skyriai dirbs ir šeštadienį“, – sakė SEB banko prezidento pavaduotojas, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Jau nuo rytojaus išmokos bus išmokamos grynaisiais pinigais SEB banko skyriuose arba pervedamos į gyventojų ir įmonių nurodytas sąskaitas Lietuvoje veikiančiuose bankuose.

„Natūralu, kad pirmomis draudimo išmokų mokėjimo dienomis SEB banko skyriuose bus didesnės gyventojų eilės, todėl primename, kad banko SNORAS indėlininkai, kuriems apskaičiuotos draudimo išmokos, gali bet kada per penkerius metus nuo draudžiamojo įvykio dienos kreiptis į SEB banką dėl draudimo išmokos, ir mes ją nedelsdami išmokėsime grynaisiais pinigais arba pervesime į nurodytą sąskaitą“, – sakė V. Doveika.

Pasak V. Doveikos, SEB bankas planuojantiems atvykti į SEB banko skyrius – gyventojams ir įmonėms – nuo trečiadienio pasiūlys naują išankstinės registracijos internetu galimybę SEB banko interneto svetainėje www.seb.lt/snoroindelininkams. Gyventojai galės internetu registruodamiesi pasirinkti savo pageidaujamą laiką atvykti į SEB banko skyrių iš anksto sutartu laiku, kad nereikėtų laukti bendroje eilėje skyriuje. Tokia galimybė nuo rytojaus bus suteikiama iš viso 6 SEB banko skyriuose: 4 Vilniuje, po 1 – Kaune ir Klaipėdoje. Nuo sausio 2 dienos registruojantis internetu bus galima pasirinkti galimybę atvykti į 27 SEB banko skyrius net 15-oje Lietuvos miestų.

Rytoj SEB bankas pradės mokėti draudimo išmokas pagal jau gautus prašymus – ne vėliau kaip ketvirtadienį (gruodžio 15 dieną) lėšas gaus gyventojai ir įmonės, jeigu jie pateikė prašymą SEB bankui naudodamiesi SEB banko paslaugų internetu sistema iki šios dienos imtinai arba jeigu prašymą pateikė SEB banko skyriuje ar SEB mobiliajai komandai iki praėjusio šeštadienio (gruodžio 10 dienos) imtinai. Jeigu gyventojai ir įmonės prašymą SEB banko skyriuje ar SEB mobiliajai komandai pateikė iki šios dienos imtinai, SEB bankas perves draudimo išmoką ne vėliau kaip per tris darbo dienas skaičiuojant nuo dienos, kai SEB banke pradėtos mokėti draudimo išmokos, t. y. ne vėliau kaip penktadienį.

Gyventojams, kurie nuo gruodžio 14 dienos atvyks į SEB banko skyrių ar į susitikimą su SEB mobiliąja komanda Lietuvos pašto skyriuje ir pageidaus, kad lėšos būtų pervestos į banko sąskaitą, draudimo išmokos bus pervedamos iš karto. Tokiu atveju lėšos į nurodytą sąskaitą bus įskaitytos tą pačią arba kitą darbo dieną. Įmonėms ar gyventojams, kurie nuo gruodžio 14 dienos atvyks į SEB banko skyrių ir pageidaus, kad lėšos būtų išmokėtos grynaisiais pinigais, šios lėšos bus išmokamos iš karto banko skyriuje.

Nuo gruodžio 14 dienos SEB banko skyriuose gyventojai ir įmonės, pageidaujantys draudimo išmokas pervesti į jų sąskaitas SEB banke ar kituose Lietuvoje veikiančiuose bankuose, turės ir toliau pateikti prašymus pagal SEB banko nustatytą formą, gyventojai tokius prašymus turės pateikti ir SEB mobiliosioms komandoms. Norintiems lėšas gauti grynaisiais pinigais prašymų SEB banko skyriuje pateikti nereikės.

Be to, kaip ir anksčiau, gyventojai, kurie yra SEB banko klientai ir su SEB banku yra sudarę elektroninių paslaugų teikimo sutartį bei pageidauja pervesti draudimo išmoką į savo sąskaitą SEB banke, gali pateikti prašymą prisijungę prie SEB banko paslaugų internetu sistemos ir pasirinkę Sutartys ir prašymai.

Atvykę į SEB banko skyrių ar į susitikimą su SEB mobiliosios komandos darbuotojais Lietuvos pašto skyriuose, gyventojai kaip ir anksčiau turės pateikti savo galiojantį asmens tapatybės dokumentą – pasą, asmens tapatybės kortelę ar vairuotojo pažymėjimą, kuris išduotas ne anksčiau kaip 2003 metais.

SEB bankas draudimo išmokas išmokės nemokamai vienu iš gyventojo ar įmonės pasirinktų būdų – arba nemokamai perves lėšas į nurodytą gyventojo ar įmonės sąskaitą SEB banke, arba nemokamai perves jas į gyventojo ar įmonės nurodytą sąskaitą kitame Lietuvoje veikiančiame banke, arba nemokamai išmokės gyventojui ar įmonei išmoką grynaisiais pinigais SEB banko skyriuje.