Pasą pakeitė „iPad‘as“

Kanadietis Martinas Reischas, kirsdamas Kanados ir JAV sieną, vietoj savo pamirštos tapatybės kortelės pasieniečiams pateikė jos kopiją planšetiniame „iPad“ kompiuteryje. Nuskenuotą kanadiečio pasą JAV pareigūnai patikrino ir praleido M. Reischą per sieną.

M. Reischas pasakojo, kad likus savaitei iki Kalėdų jis nusprendė nuvežti dovanas ir pasveikinti JAV gyvenančius draugus, tačiau tik priartėjęs prie sienos pastebėjo, jog namuose paliko savo tapatybės kortelę. Tada jis nusprendė išbandyti alternatyvą – parodyti pasieniečiams savo nuskenuotą pasą.

„Nesitikėjau, kad jie priims paso kopiją planšetiniame kompiuteryje. Iš pradžių pareigūnas paėmė mano „iPad‘ą“ ir nusinešė jį į pasienio bokštelį patikrinti. Jis ten išbuvo5–6 minutes, o man tai atrodė kaip amžinybė. Kai jis grįžo, iš pradžių kurį laiką tylėjo, o po to palinkėjo linksmų Kalėdų“, – pasakojo kanadietis.

M. Reischas teigia suprantantis, kad pasienietis jam padarė didelę išimtį. Taip pat tokiu pačiu būdu jis tą pačią dieną grįžo atgal į Kanadą.

„Aš esu visu 100 proc. įsitikinęs, kad nuskenuotos tapatybės kortelės elektroniniuose įrenginiuose greitai bus pripažįstamos kaip visavertis dokumentas“, – teigė M. Reischas.