„Facebook“ siūlo klausytis muzikos kartu su draugais

Socialinis tinklas „Facebook“ pasiūlė naudotojams klausytis muzikos vienu metu kartu su draugais. Jei užsukę į „Facebook“ pastebite, kad koks nors Jūsų draugas klauso muzikos, galite spustelti mygtuką „Listen With“ ir prisijungti prie savo bičiulio.

Be to, Jūs galite suburti iki 50 žmonių grupę ir klausytis muzikos, kurią parinks paskirtas grupės „didžėjus“. Naujienas apie muzikinius kūrinius, išklausytus su draugais, bus galima išvysti naujienų juostoje.

„Facebook“ atstovai pažadėjo, jog naudotojai galės patys nustatyti naujos funkcijos privatumo lygį: jie patys nuspręs, kas iš draugų galės matyti išklausytus kūrinius ir prisijungti prie klausytojų būrio.

Beje, naujoji funkcija veiks tik tuomet, jei naudotojai turi „Facebook“ taikomąją programą „Spotify“ ir „Rdio“ paslaugoms. Jei tokios programos nėra, paspaudus „Listen With“ pasiūloma ją įsidiegti.

Savo funkcijomis nauja „Facebook“ paslauga panaši į „Turntable.fm“, paleistą 2011 metais. Jos naudotojai taip pat gali kartu su draugais klausytis muzikos arba suburti klausytojų grupę. Klausytojai čia savo ruožtu gali įvertinti sėkmingai ar ne parinktą muziką.