Pasauliui pristačius naująjį „iPad“ – „iPad 2“ liks prekyboje, bet atpigs

Kaip jau žinote, praėjusią savaitę „Apple“ vadovas Tim Cook pristatė revoliuciniu tapusios „Apple“ planšetės „iPad“ naują modelį. Trečiajame modelyje – keletas išties didelių atnaujinimų. Svarbiausias jų – neįtikėtinos raiškos „Retina“ ekranas. Kol kas tiksliai nežinoma, kada naujasis „iPad“ pasieks Lietuvos „Apple“ produkcijos salonus „iDeal“ bei kitas prekybos vietas. Tačiau jau žinoma, kad neįtikėtinai sėkmingas „iPad 2“ modelis išliks prekyboje, tik jau nuo šiandien jis atpigs vidutiniškai apie 20 proc. „iPad 2“ taps labiau prieinamu, nes planšetės kaina bus tik nuo 1389 Lt.

Nuo pat „iPad“ pristatymo 2010–aisiais visame pasaulyje jau parduota per 62 milijonus „Apple“ planšetinių kompiuterių. Iškalbinga, kad vien per paskutinį ketvirtį buvo parduota 15,4 milijonų „iPad“. Šis skaičius yra didesnis nei bet kuris PC kompiuterių gamintojas pardavė gaminių visoje asmeninių kompiuterių linijoje.

Svarbiausia naujojo „iPad“ ypatybė – „Retina“ ekranas, kurio raiška net dvigubai didesnė nei „iPad 2“ – 2048x1536. Viename colyje yra net 264 taškai, o spalvos atkuriamos 44 procentais sodriau nei ankstesniuose modeliuose. Naujasis „iPad“ ekranas su 3,1 milijono pikselių (tai vienu milijonu pikselių daugiau nei HDTV) ypatingai džiugins rašant tekstus, žaidžiant žaidimus, žiūrint HD vaizdo įrašus ar nuotraukas. Žmogaus akis neišskirs atskirų pikselių, todėl vaizdas atrodys neįtikėtinai tikroviškas. Verta pažymėti, kad nei vienas Nei vienas mobilus prietaisas iki šiol tokio ekrano neturėjo.

Kiti svarbūs atnaujinimai – naujas dviejų branduolių „A5x“ procesorius, 4G ryšio palaikymas, net 5 megapikselių „iSight“ kamera bei „iPad“ kamera, kuri filmuos 1080p raiška. Dar viena planšetinio kompiuterio naujiena – diktavimas. Ši funkcija palengvins elektroninių laiškų ar užrašų rašymą – beliks tik padiktuoti norimus tekstus ir visa tai atsidurs ekrane. Nepaisant visų patobulinimų naujojo „iPad“ baterija veiks kaip iki šiol – apie 10 valandų, o nuolatos naudojant 4G ryšį – apie 9 valandas.

Per praėjusios savaitės pristatymą buvo taip pat pranešta apie atnaujintą „Apple TV“ priedėlį. Esminė naujovė ta, kad nuo šiol vietoje 720p, jis rodys 1080p kokybės vaizdo įrašus, tačiau jo kaina liks tokia pati – 409 Lt. Kita naujovė – spartesnis „Apple TV“ procesorius. Patobulinimai neaplenkė ir „iTunes'' internetinės parduotuvės – joje bus taip pat parduodami itin aukštos rezoliucijos įrašai.