Žurnalas „Consumer Reports“ naująjį „iPad“ pripažino geriausia planšete

Autoritetingas amerikiečių žurnalas „Consumer Reports“ naująjį „Apple“ planšetinį kompiuterį „iPad“ pripažino geriausiu rinkoje, nepaisant neseniai pastebėtos prietaiso savybės greičiau įkaisti.

Neseniai „Consumer Reports“ testai atskleidė, kad tam tikromis aplinkybėmis naujasis „iPad“ įkaisdavo iki 46,7 °C, o „iPad 2“ – tik iki 40 °C. Tačiau leidinio atstovai tvirtina, kad tai nekelia didelių nepatogumų.

Trečios kartos „iPad“ prekyba pradėta kovo 16 d. dešimtyje šalių: JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Australijoje ir kitose. Po savaitės ši planšetė jau pasirodė 20-yje šalių. Per tris dienas kompanija „Apple“ pardavė per 3 mln. šių prietaisų.

Planšetės pranašumas – rekordinis 2048x1536 raiškos ekranas. Tai keturis kartus daugiau nei pirmųjų dviejų „iPad“ kartų. Kaip rašo „Consumer Reports“, ekrano vaizdo kokybė pranoksta visų kitų rinkoje esančių prietaisų.

Žurnalą „Consumer Reports“ leidžia amerikiečių nekomercinė organizacija „Consumer Union“. Šiame leidinyje nespausdinama komercinė reklama ir nepriimami nemokami gamintojų produktų pavyzdžiai. Taip siekiama objetyvumo ir nepriklausomo vertinimo.