Timas Kukas pirmą kartą IT konferencijoje pasirodys kaip „Apple“ vadovas

Timas Kukas, praėjusių metų rugpjūtį pakeitęs „Apple“ generalinį direktorių Styvą Džobsą, šių metų gegužės 29 d. pirmą kartą pasirodys IT konferencijoje, praneša „All Things Digital“.

Kukas pradės konferenciją „10D“, kurią organizuoja „All Things Digital“ ir „The Wall Street Journal“. Timas Kukas jau buvo pasirodęs publikai, tačiau tai buvo arba „Apple“ produktų pristatymas, arba kompanijos vadovų susitikimas su investuotojais.

Kukas pirmą kartą pasirodys leidinio konferencijoje. Jo pirmtakas Styvas Džobsas keletą kartų buvo pasirodęs jos dalyviams, paskutinį kartą – 2010 m. konferencijoje „D8“. Kaip tikimasi, Kukas pasakos apie „Apple“ plėtros perspektyvas ir kompanijos sėkmės veiksnius.

Per pusmetį, kai Kukas vadovauja kompanijai, „Apple“ pasiekė rekordines finansines aukštumas – kompanijos akcijos pirmą kartą istorijoje pasiekė 600 dolerių ribą, o rinkos kapitalizacija – 500 milijardų dolerių. Ir pats Kukas 2011 m. tapo pačiu brangiausiu JAV direktoriumi, pernai iš viso uždirbęs 378 milijonus dolerių.

Jam vadovaujant „Apple“ sėkmingai išleido į rinką išmanųjų telefoną „iPhone 4S“ ir trečios kartos planšetę „iPad“, taip pat daugybę programinių naujienų. Galų gale Kukas pristatė „Apple“ labdaros programą, priėmė sprendimą akcininkams išmokėti dividentus.

Ir iki generalinio direktoriaus posto Kukas „Apple“ vaidino svarbų vaidmenį kaip operacijų direktorius. Prieš „Apple“ jis dirbo kompanijose „Compaq“, „Intelligent Electronics“ ir IBM.