KTU studentai vyks į Silicio slėnį JAV

Praeitą savaitę Vilniuje vykusioje tarptautinėje verslo kūrimo ir ugdymo konferencijoje „Startup Monthly“ KTU informatikų Manto Radvilo ir Manto Kavaliausko komanda „Tropic Mind“ užėmė antrą vietą ir kartu su laimėtojais bei trečios vietos nugalėtojais pelnė pagrindinį prizą – devynių savaičių trukmės mokymus Silicio slėnyje.

„Startup Monthly“ dalyvavo dar ir kiti komandos „Tropic Mind“ nariai: Modestas Povilaitis, Miglė Šaulytė ir Arvydas Burdulis.

Trijų dienų renginyje „Startup Monthly“ jauni, idėjų ir sugebėjimų kupini asmenys būrėsi į komandas, dalinosi idėjomis, patirtimi, atliko organizatorių skirtas užduotis ir kūrė įvairius programinius produktus.

Beje, KTU Inovacijų ir verslo centro Jaunojo verslo vystymo skyriaus „Startup Space“ organizuotame panašiame renginyje kovo pradžioje „Startup Sauna“ šios vaikinų komandos sukurtas produktas „Tropic Mind“ buvo pripažintas vienu inovatyviausių.

Tai studentų sukurtas interaktyvus edukacinis žaidimas 7–9 metų vaikams. Beje, tai ištisas virtualus pasaulis, kuriame mažyliai gali žaisti, kurti ir bendrauti tarpusavyje, o kad nekiltų problemų, jis yra kiek apribotas ir nuolat stebimas.