Naujasis „iPhone“ bus pristatytas rugsėjį, o septynių colių „iPad“ – rugpjūtį

Technologijų portalo „Digitimes“ duomenimis, naujoji „iPhone“ versija turėtų pasirodyti šių metų rugsėjį, o mėnesiu anksčiau galima tikėtis 7'' „iPad“ pristatymo. Šaltinių teigimu, kompanija „Pegatron“ jau gavo užsakymą leisti naują „iPhone“, o septynių colių planšete „iPad“ rūpinsis bendrovė „Foxconn Electronics“ (Hon Hai Precision Industry).

Šiuo metu kompanija „Pegatron“ yra „Apple“ OEM partnerė išmaniųjų telefonų „iPhone 4S“ ir naujojo „iPad“ gamybos procese. Naujiems užsakymams įvykdyti kompanija pasamdė papildomų darbuotojų ir taip padidino darbo našumą. Atsižvelgdama į darbo jėgų perskirstymą realizuojant „Apple“ užsakymus, Taivano kompanija nusprendė sumažinti ir motinystės išmokas.

Be „obuoliukų“ gamybos, „Pegatron“ ir toliau gamins nešiojamuosius kompiuterius „Toshibos“, „Acer“, „Lenovo“ ir „Fujitsu“ užsakymais. Ketvirtajame šių metų ketvirtyje „Pegatron“ ketina imtis naujos „iPad“ versijos su 10’’ ekranu gamyba.

Visgi ekspertai abejoja „Digitimes“ pateiktais duomenimis, nes iki tol „Apple“ nėra pristačiusi savo įrenginių rugpjūtį. Primename, kad „iPhone 4S“ pristatytas praėjusių metų spalį, o „iPad“ planšetes kompanija paprastai anonsuoja kovą arba balandį.