„Google+“ pasakos apie įdomias įstaigas

Socialiniame tinkle „Google+ atsirado skyrius „Аdresai“, kuriame vartotojai gali rasti informacijos apie įdomias įstaigas ir dalintis savo įspūdžiais, pranešama „Google“ tinklaraštyje.

„Adresuose“ pateikiamos ne tik „Google+“ vartotojų rekomendacijos, bet ir bendrovės „Zagat“, kurią „Google“ nusipirko 2011-ųjų rugsėjį, duomenys. „Zagat“ daugiau nei 30 metų renka lankytojų atsiliepimus ir sudaro 10 tūkst. įstaigų reitingus, pranešama tinklaraštyje.

Įstaigos puslapyje skelbiamas adresas, svetainė, telefonas ir darbo laikas. Jame vartotojas gali publikuotis atsiliepimus, įdėti nuotrauką, įvertinti „+1“ („Patinka“ analogas), apie įstaigą papasakoti draugams, taip pat sukurti maršrutą „Google Maps“.

„Adresų“ informacija bus pasiekiama ir kituose „Google“ produktuose – paieškoje ir žemėlapiuose (taip pat ir mobiliuosiuose). Įstaigos galima ieškoti ne tik pagal pavadinimą, bet ir pagal raktinius žodžius.  

Socialinis tinklas „Google+“ visiems norintiems atsivėrė 2011 metų rugsėjį. 2012-ųjų balandį jame buvo užsiregistravę daugiau nei 170 mln. vartotojų.