„iPad“ padės Singapūro oro kompanijai taupyti degalus

Oro bendrovė „Scoot“, „Singapore Airlines“ antrinė įmonė, iš lėktuvo išėmė pramoginę įrangą. Tai sumažino lėktuvo svorį ir padėjo sutaupyti degalų. Kad keleiviai neliūdėtų, oro vežėjas skrydžio metu jiems išduos „iPad“, praneša „Bloomberg“.

Kaip sako „Scoot“ vadovas Campbellas Wilsonas, atsikračius pramoginės įrangos pavyko lėktuvo svorį sumažinti 7 proc. „iPad“ su muzika, filmais, žaidimais ir TV laidomis verslo klasės keleiviams bus išduodamas nemokamai, ekonominės klasės keleiviams – už 17 dolerių mokestį.

„Scoot“ į savo pirmąjį skrydį pakilo šių metų birželio 5 dieną. Mažo biudžeto oro bendrovės lėktuvas nusileido Sidnėjuje su 400 keleivių. Oro vežėjas kiekvieną dieną skraidys iš didžiausio Australijos miesto į Singapūrą. Bilietas kainuoja apie 179 Australijos dolerius (175 JAV doleriai) į vieną pusę. O štai lėktuvo „AirAsia“ bilietai kainuoja 2,5 karto brangiau. Be „AirAsia“, pagrindinė  „Scoot“ konkurentė šiame regione yra „Jetstar“.

„Scoot“ planuoja skraidyti į Australiją, Kiniją, Tailandą, Japoniją ir Taivaną. Iki 2015 metų oro vežėjas ketina oro parką išplėsti iki 14 lėktuvų, tada bus galima skraidyti 12–15 krypčių.