Vilniaus meras apžiūrės „Google Maps Street View“ projekto automobilius

Sostinės meras Artūras Zuokas apžiūrės kompanijos „Google“ automobilius, fotografuosiančius Vilnių „Street View“ projektui. Kompanijai leista įgyvendinti šį tarptautinį projektą Lietuvoje, Vilniaus savivaldybė, kaip ir žadėjo, taip pat išdavė visus reikalingus leidimus.

„Džiaugiuos šiuo svarbiu projektu. Jau netrukus „Google Maps Street View“ dėka mūsų miesto grožį galės įvertinti visas pasaulis, tai padidins tiek Lietuvos, tiek Vilniaus žinomumą, paskatinti turizmą ir miestų konkurencingumą“, - sako A. Zuokas.

Kompanija „Google“ artimiausiu metu ketina pradėti rinkti Lietuvos miestų vaizdus paslaugos „Google Maps“ funkcijai „Street View“ įdiegti. „Google“ įgyvendina daug priemonių, padedančių užtikrinti asmens duomenų apsaugą: gatvės vaizdai rodomi ne realiuoju laiku, žmonės ir automobilių numeriai suliejami, o asmenys gali pateikti užklausą dėl papildomo tam tikro vaizdo suliejimo.

„Google Maps Street View“ projektas vykdomas nuo 2007 metų ir šiuo metu apima daugiau kaip 40 šalių ir regionų. Gegužę prie projekto prisijungė Latvija ir Estija, balandį – Ukraina.