Užfiksuota „spausdintuvų viruso“ epidemija

Antivirusinės bendrovės „Symantec“ ekspertai korporatyviniame tinklarašyje pranešė apie aibę biuro kompiuterių užkrėtimo virusu „Milicenso“ faktų.

Kenkėjiška programa pasireiškia tuo, kad siunčia failus spausdinti. Išspausdintas tekstas atrodo kaip beprasmis simbolių rinkinys, o spausdintuvas spausdina tol, kol baigiasi popierius.

„Symantec“ tvirtina, kad spausdintuvai spausdina paleidžiamuosius viruso failus dvejetainio kodu. Ekspertai mano, kad viruso kūrėjas nebuvo numatęs spausdinimo funkcijos – ji atsirado kaip „šalutinis efektas“.

Nurodoma, kad ši programa gali užkrėsti kompiuterius įvairiais būdais – ji gali atkeliauti el. laiškuose prisegtais dokumentais, pasislėpti interneto svetainėse ar net fiktyviose tvarkyklėse. Įsidiegęs virusas nukreipia kompiuterio interneto srautą per specialius serverius, taigi interneto svetainėse žmonės gali matyti reklamas, kurių jose neturėtų būti. Labiausiai nuo šio viruso kenčia JAV, Indija, Brazilija ir Europos Šiaurė.

„Symantec“ praneša, kad programa „Milicenso“ pastebėta 2010 metais. Bendrovė ją apibūdina kaip „kenkėjiškos programinės įrangos pristatymo priemonę“.