Įvardyti penki pagrindiniai planšečių savininkų veiksmai

Tyrimų bendrovė „Gartner“ įvardijo populiariausius veiksmus, kuriuos planšečių savininkai atlieka savo įrenginyje.

Dažniausiai žmonės planšetes naudoja el. paštui tikrinti. Šią operaciją atlieka 81 proc. apklaustų vartotojų. 68 proc. respondentų planšetėje skaito naujienas, o 63 proc. sužino orų prognozę. Šiek tiek rečiau planšečių savininkai naudojasi socialiniais tinklais ir žaidžia žaidimus (62 ir 60 proc.).

„Gartner“ pabrėžia, kad dauguma apklaustųjų, be planšečių, turi telefoną, kompiuterį ir televizorių. Žmonės paprastai vieno įrenginio nekeičia kitu, o juos naudoja pakaitomis. Kiekvienas jų atlieka tam tikrą užduotį.

Paaiškėjo, kad planšetės dažniau nei kiti įrenginiai naudojamos skaityti. Knygas ir periodiką planšetėje skaito maždaug trečdalis apklaustųjų. Nešiojamąjį kompiuterį šiuo tikslu naudoja 13 proc., o mobilųjį telefoną – 7 proc. respondentų.

Dažniausiai žmonės – 87 proc. vartotojų – su planšetėmis dirba viešbučiuose. Antroje vietoje pagal populiarumą – miegamasis, trečioje – virtuvė.

Žmonės planšetes vertina dėl patogumo, kompaktiškumo ir lengvumo, parodė apklausa. Vyrai dažniausiai patys perkasi įrenginius, o moterys – gauna dovanų.

„Gartner“ surengė apklausą 2011-ųjų pabaigoje. Joje dalyvavo planšečių savininkai iš JAV, Didžiosios Britanijos ir Australijos. Jų buvo prašoma septynias dienas rašyti dienoraštį ir jame fiksuoti savo darbo su šiuo įrenginiu patirtį.