Kinijos el. parduotuvė „Taobao“ jau priima „iPhone 5“ užsakymus

Nors naujos „iPhone“ versijos pristatymas dar neįvyko, didžiausia Kinijos el. parduotuvė „Taobao“ jau priima išankstinius šio įrenginio užsakymus. Beje, pirkėjams pateikiama ne tik naujojo išmaniojo telefono techninė charakteristika, bet ir jo nuotraukos.

Planuojama, kad naujasis ilgai lauktas išmanusis telefonas pasirodys 2012 metų rugpjūtį–spalį, tačiau kompanija „Apple“, kaip visada, itin saugo informaciją apie „iPhone 5“ pristatymo datą. Sklinda gandai, kad naujoji telefono versija turėtų turėti didesnį ekraną. Taip pat spėjama, jog bus gerokai patobulinta „Apple“ garso valdymo technologija „Siri“.

Užsisakant „iPhone 5“, „Taobao.com“ pardavėjai kartais reikalauja apie 160 JAV dol. avanso. Vienas naudotojų, vardu Dahai99888, netgi sutiko iš anksto sumokėti visą telefono kainą – apie 1 100 dol.

„Taobao“ pardavėjų teigimu, „iPhone“ planuojama pirkti Honkonge arba JAV, o vėliau atvežti į Kiniją. Tiesa, kada naujovės pateks į savininkų rankas, nepatikslinama.

Nepaisant to, kad „Apple“ nepateikia jokios informacijos apie naujojo prietaiso techninę pusę, pristatymo datą ir kainą, dauguma pirkėjų jau šiandien pasiryžę jį įsigyti.

„Paklausa milžiniška. Visai neseniai vienas potencialių pirkėjų užsisakė iškart du įrenginius. Iš viso jau turime apie 2 tūkst. užsakymų“, – sakė vienas iš interneto parduotuvės pardavėjų.