„ABI Research“: 2012 metais pasaulyje bus parduota 100 mln. planšečių

Planšetinių kompiuterių rinka ir toliau auga. „ABI Research“ analitikų duomenimis, nuo balandžio iki birželio mėnesio buvo parduota beveik 25 mln. planšečių, o per metus pardavimo apimtys sieks iki 100 mln. Pardavimas per ketvirtį išaugo 36 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu, ir 77 proc. – palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Be to, 69 proc. parduotų planšetinių kompiuterių sudarė „Apple“ kompanijos „iPad‘ai“. „Samsung“ planšečių su „Android“ sistema pardavimas padidėjo 8 proc., o „Asus“ – 4 proc. „Dell“ ir LG visiškai nutraukė planšetinių kompiuterių prekybą ir ėmėsi naujų modelių, įskaitant „Windows 8“ valdomus įrenginius. Kompanijos RIM, leidžiančios „PlayBook“ pardavimas sumažėjo 1 proc.

Aišku, rinkos lydere išlieka „Apple“. Antrame ketvirtyje buvo parduota 17 mln. šios įmonės planšečių – beveik tiek pat, kiek 2010 metais pardavė visi gamintojai kartu (17,3 mln.). Antroje vietoje tvirtai laikosi „Samsung“, o už jos rikiuojasi „Amazon“ ir „Asus“.

Gamintojai planšetėse vis rečiau naudoja 3G ir 4G modemus. Tokie modeliai sudarė vos 27 proc. visų antrame ketvirtyje parduotų planšečių, o tai 12 proc. mažiau nei prieš metus.