Socialinis tinklas „geriausiems“ interneto žmonėms

Švedijos verslininkas Erik Wachtmeister sukūrė socialinį tinklą „Best of All Worlds“ (liet. Geriausias iš visų pasaulių). Jame užsiregistruoti gali tik visuomenės elitui priklausantys asmenys. Norint užsiregistruoti į tinklą, reikia gauti kvietimą.

„Best of All Worlds“ tikslas – padėti tinklo nariams palaikyti ryšius su kitais žmonėmis ir dalyvauti sudominusiuose renginiuose. Pats E. Wachtmeister pareiškė, kad „Best of All Worlds“ skirtas interneto „grietinėlei“ – bendruomenei, kuri sudaro maždaug 1 proc. bendro interneto naudotojų skaičiaus.

„Tai žmonės, kurie yra savo srities lyderiai, – investuojantys bankininkai, žurnalistai, mados pasaulio ar valdžios atstovai. Tai ne šiaip turtuoliai ar visuomenės grietinėlė, tai žmonės, turintys gerą skonį“, – tvirtina verslininkas.

Pranešama, kad iki oficialaus socialinio tinklo atidarymo jame buvo užsiregistravę 20 tūkst. naudotojų.

„Best of All Worlds“ – ne pirmasis E. Wachtmeister projektas. 2004 metais jis sukūrė panašios koncepcijos paslaugą „aSmallWorld“, kurią laikraštis „The Wall Street Journal“ pavadino „socialiniu tinklu milijonieriams“. Tinkle „aSmallWorld“ užsiregistravo per 700 tūkst. naudotojų.