„Microsoft“ suteikia galimybę grįžti prie „Windows 7“ ir „Vista"

Korporacija „Microsoft" leis būsimiems operacinės sistemos „Windows 8 Pro" savininkams nemokamai grįžti prie senesnių operacinių sistemų „Windows 7“ ir „Windows Vista“.

Tokia galimybė įrašyta „Windows 8“ licencinėje sutartyje, tiesa, ja galės pasinaudoti tik naujų kompiuterių su jau įdiegta „Windows 8“ savininkai. Tiesa, grįžti prie dar senesnės operacinės sistemos – „Windows XP“ – nebus galimybės.

Įdiegtą „Windows" redakciją į senesnę versiją be papildomų išlaidų (ir tai atliekant legaliai) galės keisti tik „Windows 8 Pro" savininkai, galintys pereiti prie „Windows 7 Professional“ arba „Windows Vista Business" versijų. Taigi jei įsigysite naują nešiojamąjį kompiuterį arba stacionarią sistemą su „Windows 8“ ir jums dėl tam tikrų priežasčių ši operacinė sistema nepatiks, galėsite grįžti prie įprastos „Windows 7“ arba „Windows Vista“.

Oficialus „Windows 8" pasirodymas numatytas spalio 26 dieną. Bus pristatytos iš karto keturios šios operacinės sistemos versijos: „Windows 8", „Windows 8 Professional", „Windows 8 Enterprise" ir „Windows RT" (platformoms su ARM mikroprocesorių architektūra).