Turtą dažniau draudžia Vilniaus regiono gyventojai

54 proc. visų turto draudimo sutarčių pirmąjį šių metų pusmetį „Danske“ banke sudarė Vilniaus regiono gyventojai. Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, Vilniaus regione sutarčių skaičius padidėjo labiausiai (13 proc.). Šių metų pirmąjį pusmetį Kauno regiono gyventojai turtą draudėsi 3 kartus, o Klaipėdos – beveik 4 kartus rečiau nei Vilniaus.

„Vilniaus regione ne tik daugiausiai sudaroma sutarčių – čia fiksuojamas ir didesnis nei kitur sutarčių skaičiaus augimas. Skirtumus lemia ne tik tai, kad Vilniaus mieste ir regione gyvena daugiau žmonių. Šiame regione pastatoma daugiau naujų namų, be to, čia fiksuojamas didesnis vagysčių skaičius. Tad žmonės turto draudimą įvertina kaip prevencinę priemonę“, – sako Mindaugas Dambrauskas, „Danske“ banko Produktų vadybos skyriaus vadovas.

Per „Danske“ banką parduodamų turto draudimo sutarčių kiekis nuosekliai didėja – nuo 2009 m. kiekvienais metais sutarčių skaičius didėjo 1,3 karto. Tai lemia profesionalus ir kokybiškas banko klientų aptarnavimas.

2012 m. sausio – birželio mėnesiais vidutinė draudžiamo turto suma siekė beveik 200 tūkst. litų